Werken in de staf

Van gerechtsbodes tot HRM-medewerkers en opleidingsdeskundigen en van communicatieadviseurs en persvoorlichters tot financieel medewerkers – de Rechtspraak heeft veel verschillende functies. Maar wat alle 10.000 medewerkers bindt, is het gevoel van relevantie en het besef van hun verantwoordelijkheid tegenover de samenleving. Samen zorgen ze ervoor dat samen leven mogelijk is.

Bij goede ondersteuning kun je denken aan mensen die de teams administratief ondersteunen of die onderzoek doen naar de ontwikkelingen binnen en buiten de Rechtspraak. Maar het gaat ook om mensen die zorgen dat de rechtbank beveiligd is, die zorgen voor een goed personeelsbeleid en dat er heldere communicatie is met de rechtzoekenden.

Staflid bij de gerechten

Iedere rechtbank of gerechtshof is autonoom en regelt grotendeels het eigen beleid. Daarom zijn er regelmatig specialisten nodig op verschillende gebieden door het hele land. Specialisten op het gebied van bijvoorbeeld financiën, HRM, communicatie, administratie en facilitair beheer. Maar ook de gerechtsbodes vallen onder de staf. Ieder gerecht heeft zijn eigen cultuur en werksfeer, maar hebben allemaal hetzelfde doel: een betrouwbare en efficiënte rechtspraak.

Staflid bij de landelijke diensten

De overkoepelende staffuncties zijn ondergebracht bij het LDCR en het bureau van de Raad voor de rechtspraak. Landelijke communicatie, werving en selectie en financiële zaken bijvoorbeeld. Daarnaast hebben, net als de gerechten, de landelijke diensten als ICT-organisatie IVO Rechtspraak en opleidingsorganisatie SSR ook hun eigen afdelingen op bijvoorbeeld HRM- en communicatiegebied.

Staf vacatures