Vacature Raadsheer in opleiding met ruime juridische werkervaring (36 uur per week)

Het gerechtshof ‘s-Hertogenbosch heeft een vacature voor een raadsheer in opleiding binnen het team strafrecht per 1 april 2020.

Topcriminelen, ruziënde buren, toekomstige exen, drugsverslaafden, slachtoffers van verkeersongevallen en van overvallen en dierenactivisten; een raadsheer ziet veel verschillende mensen in veel verschillende situaties voorbijkomen. Maar of het nu gaat om groot onrecht, klein leed of schrijnende gevallen, al deze mensen hebben recht op of behoefte aan een onafhankelijk oordeel. Iemand die een beslissing neemt. Als strafrechter in hoger beroep wordt die beslissing in de regel in teamverband genomen. Samen met twee andere raadsheren en een griffier behandelt u in een meervoudige strafkamer strafzaken in hoger beroep.

Gerechtshof ‘s-Hertogenbosch

Vanuit het Paleis van Justitie, achter het centraal station, werken rond de 260 medewerkers jaarlijks samen aan zo’n 10.000 uitspraken in belasting-, familie-, handels- en strafzaken.
Medewerkers máken het hof. Hun kwaliteiten en competenties zijn belangrijk voor het bereiken van ons doel: snelle, deskundige en toegankelijke rechtspraak in hoger beroep. Daarom geeft het hof ruim baan aan de professional. We stimuleren kwaliteit en investeren in (persoonlijk) leiderschap. We zijn ons bewust van onze onafhankelijke rol in de rechtstaat. En tegelijk hebben we oog voor wat er leeft in de samenleving. Vanzelfsprekend ligt de juridische lat hoog. We werken effectief en efficiënt. Modern vakmanschap noemen we dat.

Wie zoeken wij?

Bent u samenwerkingsgericht en op zoek naar unieke professionele mogelijkheden? Een functie als raadsheer geeft u de kans om niet alleen uw eigen rechtsgebied, maar ook andere rechtsgebieden grondig en van alle kanten te leren kennen én er invloed op uit te oefenen.

We zoeken een kandidaat voor een opleidingsplaats binnen het team strafrecht per 1 april 2020. U moet beschikken over een ruime ervaring op het terrein van het strafrecht.

De opleiding

Afhankelijk van uw ervaring duurt de fulltime opleiding minimaal 1 jaar en drie maanden en maximaal 3 jaar. Om voor een van deze opleidingsplaatsen in aanmerking te komen, heeft u:

  • de meestertitel behaald of voldoet u aan de eisen van art. 5 van de wet rechtspositie rechterlijke ambtenaren;
  • de Nederlandse nationaliteit;
  • ten minste tien jaar relevante juridische werkervaring na afstuderen als jurist, waarvan ten minste twee jaar buiten de Rechtspraak. Hiermee wordt bedoeld: werkervaring die is opgedaan buiten de gerechten, de Raad voor de rechtspraak en de landelijke diensten van de Rechtspraak, de Raad van State, het College van Beroep voor het bedrijfsleven, de Centrale Raad van Beroep, het wetenschappelijk bureau van de Hoge Raad, de SSR of het Openbaar Ministerie.

De opleiding tot raadsheer start op 1 april 2020. Voorafgaand aan de opleiding worden met u afspraken op maat gemaakt met betrekking tot de aard, inhoud en duur van de opleiding en de beloning. Uw salaris bedraagt minimaal € 7.741,61 en maximaal € 8.534,05 bij een 36-urige werkweek.

Meer informatie

Meer informatie over de functie van raadsheer in opleiding is terug te vinden in het functieprofiel van raadsheer. Daarnaast kunt u contact opnemen met John van Krieken, teamvoorzitter, telefoon (088) 3615173.

Meer informatie over het gerechtshof ‘s-Hertogenbosch vindt u op Werkenbijderechtspraak.nl

Reageren

Hebt u interesse in de functie van raadsheer in opleiding bij team strafrecht, stuurt u dan uw sollicitatiebrief met curriculum vitae uiterlijk 22 september 2019 aan de president van het gerechtshof ‘s‑Hertogenbosch, de heer mr. R.C.A.M. Philippart. Emailadres: PenO.sollicitatie.hof-she@rechtspraak.nl.

De procedure

Wanneer u wordt uitgenodigd voor een gesprek vragen wij u om op korte termijn 3 schriftelijke referenties aan te leveren. U ontvangt hiervoor van ons een richtlijn waaraan de referenties dienen te voldoen. Nadat wij de eerste selectie hebben gedaan, dragen wij geschikte kandidaten voor bij de Landelijke Selectiecommissie Rechters (LSR). De LSR verricht de verdere selectie van de kandidaten.

De sollicitatieprocedure duurt ongeveer 12 weken. Op donderdag 10 oktober a.s. vinden de gesprekken met de SAC plaats en op maandag 21 oktober a.s. de gesprekken met het bestuur.