Vacature raadsheer Familie- en Jeugdrecht (gerechtshof ‘s-Hertogenbosch)

Gerechtshof ’s-Hertogenbosch zoekt raadsheer familie- en jeugdrecht

Het gerechtshof ’s-Hertogenbosch zoekt voor het team familie- en jeugdrecht een raadsheer met brede juridische kennis en ruime ervaring met het rechtspreken op het gebied van het personen-, familie- en jeugdrecht, die bij voorkeur ook inzetbaar is in een ander rechtsgebied. Het hof is in het bijzonder op zoek naar een raadsheer die ruime ervaring heeft met alimentatiezaken.

Gerechtshof ‘s-Hertogenbosch

Vanuit het Paleis van Justitie, achter het centraal station, werken rond de 260 medewerkers jaarlijks samen aan zo’n 10.000 uitspraken in familie-, jeugd-, handels-, belasting- en strafzaken. Medewerkers máken het gerechtshof. Hun kwaliteiten en competenties zijn belangrijk voor het bereiken van onze doelen: snelle, deskundige en toegankelijke rechtspraak in hoger beroep. Daarom geeft het gerechtshof ruim baan aan de professional. We stimuleren kwaliteit en investeren in (persoonlijk) leiderschap. We zijn ons bewust van onze onafhankelijke rol in de rechtstaat. En tegelijk hebben we oog voor wat er leeft in de samenleving. Vanzelfsprekend ligt de juridische lat hoog. We werken effectief en efficiënt. Modern vakmanschap noemen we dat.

Wat gaat u doen?

Als raadsheer behandelt en beslist u – als lid van een meervoudige kamer – zaken in hoger beroep. U spreekt recht in individuele zaken met voortdurende aandacht voor rechtseenheid, rechtsontwikkeling en rechtsbescherming tegen de achtergrond van de onderliggende problemen in de samenleving. U werkt nauw samen met andere raadsheren en met juridisch en administratief medewerkers.

Wie zoeken wij?

Wij zoeken een ervaren rechter of raadsheer. U heeft brede juridische kennis en ruime ervaring met rechtspreken op het gebied van het familie- en jeugdrecht. U durft beslissingen te nemen en bent in staat in gesprek met de mensen de mogelijkheden te verkennen van een finale oplossing van hun geschillen.
U bent bij voorkeur inzetbaar in meerdere rechtsgebieden en bent bereid om te rouleren. Ook bent u samenwerkingsgericht.

Wat bieden wij?

Het betreft een functie met een fulltime aanstelling (36 uur per week). Het salaris bedraagt minimaal € 7.741,61 en maximaal € 8.534,05 bruto per maand bij een 36-urige werkweek, exclusief 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. Reiskosten voor woon-werkverkeer met het openbaar vervoer (2e klasse) worden vergoed. U kunt gedeeltelijk thuiswerken via een digitale werkplek. Een detachering behoort tot de mogelijkheden.

Meer informatie

Meer informatie over de functie van raadsheer is terug te vinden in het functieprofiel van raadsheer. Daarnaast kunt u contact opnemen met Liesbeth Scheij, teamvoorzitter team familie- en jeugdrecht, telefoon (088) 36 21 696
Meer informatie over het gerechtshof ’s-Hertogenbosch vindt u op  Werkenbijderechtspraak.nl.

Reageren

Heeft u interesse in de functie van raadsheer, stuurt u dan uw sollicitatie met curriculum vitae en 3 schriftelijke referenties aan de president van het gerechtshof

‘s-Hertogenbosch, de heer mr. R.C.A.M. Philippart. E-mailadres is PenO.sollicitatie.hof-she@rechtspraak.nl.

Na ontvangst van uw sollicitatie kan informatie worden opgevraagd bij de president van uw huidige gerecht.

Procedure

Indien u geselecteerd wordt heeft u een gesprek met de Selectieadviescommissie (SAC) en met het bestuur. U wordt over deze data persoonlijk geïnformeerd. Ook kan er besloten worden dat de gesprekken niet op het gerechtshof plaatsvinden maar op een andere wijze worden gevoerd, bijvoorbeeld via Skype. We hopen op uw begrip in deze ongewone omstandigheden.

Als u vragen heeft over de procedure dan kunt u contact opnemen met Jenny van Uden, senior P&O adviseur, telefoon (088) 36 23 653.