Vacature gerechtssecretaris vestiging Sint Maarten

Het Gemeenschappelijk Hof van Justitie van Aruba, Curaçao, St. Maarten en van Bonaire, St. Eustatius en Saba is belast met de rechtspraak in het gehele Caribische gedeelte van het Koninkrijk der Nederlanden.

 

Ter versterking van het team juridische ondersteuning op de vestiging Sint Maarten zijn wij op zoek naar enthousiaste kandidaten voor de volgende functie:

 

Gerechtssecretaris

In deze veelzijdige functie verleen je juridisch-inhoudelijke ondersteuning aan de rechter in de voorbereidings-, zittings- en afdoeningsfase van rechtszaken. Ben jij een ervaren jurist of gerechtssecretaris en heb jij zin om jouw juridische kennis en vaardigheden verder te ontwikkelen bij ons Hof, dan nodigen wij je van harte uit te solliciteren. Wij werven voor de vervulling van een combinatie functie in de strafsector (eerste aanleg) en civiel (eerste aanleg). Gerechtssecretaris straf met ervaring civiel recht strekt tot aanbeveling, gerechtssecretaris civiel met ervaring strafrecht strekt tot aanbeveling.

 

De functie:

Uitgaande van het niveau van gemiddeld zware tot complexe zaken:

  •  Het juridisch inhoudelijk voorbereiden en analyseren van zaken;
  •  Het optreden als griffier tijdens zitting;

 Het optreden als volwaardige gesprekspartner van de rechter in raadkamer; Het concipiëren van de beslissing in een vonnis of beschikking en het opstellen van processen-verbaal. 

Functie eisen:

  • Afgeronde universitaire rechtenopleiding
  • Geruime ervaring in een juridische functie, bij voorkeur ervaring als gerechtssecretaris in het strafrecht en/of andere rechtsgebieden
  • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal, zowel mondeling als schriftelijk

Profiel:

  • Passie voor het vak
  • Goed ontwikkeld analytisch vermogen
  • Uitstekende schrijfvaardigheid
  • Leergierig en ambitieus
  • Zelfstandig, proactief en flexibel.Een schrijfopdracht, een medische keuring en een antecedentenonderzoek maken deel uit van de sollicitatieprocedure. Inhoudelijke vragen over de vacature kunnen via voornoemd emailadres of rechtstreeks aan het vestiging manager richelda.emmanuel@caribjustitia.org worden gesteld. Als u geïnteresseerd bent in deze functie, dan kunt u uw belangstelling kenbaar maken door uw sollicitatie met CV vóór 12 december 2019 in te dienen bij mevrouw M. Alment, Human Resource Manager van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie van Aruba, Curacao en St. Maarten en van Bonaire, St. Eustatius en Saba, Wilhelminaplein nr. 4. Tel. 005999- 4634144 of email: HRM@caribjustitia.org