Teamvoorzitter team bestuursrecht 2

Rechtbank Rotterdam is een van de grootste rechtbanken van Nederland. Op de locaties in Rotterdam en Dordrecht behandelen 200 rechters jaarlijks 185.000 rechtszaken. Zij worden daarbij ondersteund door juridisch medewerkers, bodes en medewerkers administratie en bedrijfsvoering.

Wat ga je doen?

Als teamvoorzitter heb je de operationele leiding over een zittingsteam. Je bent verantwoordelijk voor het integraal aansturen van het team. Je doet dit in lijn met management- en resultaatafspraken met als doel het team effectief en efficiënt te laten functioneren. Je takenpakket bestaat voor een belangrijk deel uit de aansturing van je teamleden, waarbij je hen motiveert en coacht.

Met je collega-teamvoorzitters ben je verantwoordelijk voor de resultaten van het cluster bestuursrecht dat uit drie teams bestaat. Als leidinggevende maak je deel uit van het management team (MT) en ben je betrokken bij keuzes die de rechtbank als geheel aangaan. Daarmee draag je bij aan het strategisch beleid en de doelstellingen van het rechtsgebied bestuursrecht en van rechtbank Rotterdam.

De managementtaken nemen het grootste deel van je werktijd in beslag, de overige tijd ben je werkzaam als rechter. Je werkt nauw samen met de HJO (hoofd juridische ondersteuning) van je eigen team en met de teamvoorzitters binnen het MT.

Wat verwachten we van jou?

Je bent een teamplayer en stuurt samen met je collega-teamvoorzitters op een goed resultaat. Je bewaakt de belangen van de professionals in je team en je houdt de belangen van het grotere geheel in het oog. Door je abstractievermogen kun je snel hoofd- en bijzaken onderscheiden.

Waar nodig stuur je en neem je beslissingen en waar mogelijk durf je los te laten. Je motiveert medewerkers in hun ontwikkeling en weet gebruik te maken van hun talenten. Je bent overtuigend, initiatiefrijk en veranderingsgezind. Je bent in staat om collega’s mee te nemen in een verandering. Om deze functie goed te kunnen uitoefenen ben je rechter en heb je ruime ervaring in en affiniteit met het bestuursrecht.

Werken bij rechtbank Rotterdam

Bij rechtbank Rotterdam werken gemotiveerde professionals die houden van aanpakken, in een goede sfeer. We staan open voor vernieuwende initiatieven en feedback van anderen. Kennis delen met collega’s en je ontwikkelen in je vakgebied vinden we belangrijk. Voor jonge juristen is er een netwerkvereniging, die interessante én gezellige activiteiten organiseert. Rechtbank Rotterdam is er voor iedereen en dat zien we graag terug in de samenstelling van onze organisatie.

Ons aanbod

Een functie met uitdagingen en mogelijkheden om je kennis uit te breiden en je persoonlijk verder te ontwikkelen. Onze arbeidsvoorwaarden zijn uitstekend geregeld.

Het salaris voor deze functie bedraagt maximaal € 8.366,72 bij een 36-urige werkweek. Rechters die worden benoemd, krijgen een toelage naar het salarisniveau van senior rechter. Na minimaal een jaar kan, bij gebleken geschiktheid, benoeming tot senior rechter plaatsvinden.

Bij je aanstelling wordt bekeken of je kunt instromen in een management development traject bij de SSR, voor teamvoorzitters, zodat je in je nieuwe rol wordt ondersteund.

Interesse? Je schriftelijke sollicitatie kun je tot en met 15 januari 2020 richten aan: vacaturesrechtbankrotterdam@rechtspraak.nl

Heb je eerst nog vragen? Neem dan contact op met Jasper van den Beld, rechterlijk lid gerechtsbestuur, 088-3626262.

De eerste gesprekken staan gepland op vrijdagmiddag 24 januari 2020.

Een assessment maakt onderdeel uit van de selectieprocedure.