Teamvoorzitter handelsrecht Arnhem

Ben jij een stevige persoonlijkheid, goed in het creëren van verbinding en houd je van aanpakken? Dan is het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden op zoek naar jou voor de functie van

 Teamvoorzitter handelsrecht

32-36 uur

(locatie Arnhem)

 

 

Ons gerechtshof

Het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden behandelt en beslist in jaarlijks ruim 25.000 hoger beroepszaken uit maar liefst zeven provincies met vier rechtbanken. Bij ons hof werken ongeveer 400 collega’s, onder wie 150 raadsheren. Onze raadsheren worden professioneel ondersteund door onze juridisch medewerkers, de teams administratie en bedrijfsvoering. We werken vanuit onze twee kantoorlocaties Arnhem en Leeuwarden allemaal samen aan het bereiken van onze doelstelling: goede, tijdige en begrijpelijke rechtspraak.

 

 

Onze afdeling civiel recht

De afdeling civiel recht bestaat uit zeven teams; twee teams familierecht drie teams handelsrecht en twee administratieve teams, verdeeld over beide kantoorlocaties. Binnen onze hechte teams werken we hard en voelen we ons verantwoordelijk voor ons werk. Uiteraard is er ook ruimte voor plezier en vinden we een goede balans tussen werk en privé belangrijk. De sfeer is informeel en collegiaal. We willen graag een afdeling zijn met een diversiteit aan perspectieven, achtergronden, oriëntaties en kennis, daarom zijn we altijd op zoek naar (toekomstige) medewerkers die daaraan bijdragen.

 

Wat je gaat doen

Als (juridisch) teamvoorzitter geef je leiding aan de ongeveer 25 professionals in jouw team. Je organiseert de werkverdeling en de vakinhoudelijke coördinatie binnen het team. Je werkt nauw samen met de afdelingsvoorzitter en de andere zes teamvoorzitters binnen civiel recht. Naast jouw taak als teamvoorzitter ben je zelf ook actief als raadsheer in het primaire proces.

 

Wie we zoeken

Je hebt een ruime ervaring als rechter of raadsheer op het terrein van het civiele handelsrecht. Daarnaast heb je ervaring met leidinggeven aan professionals. Je toont samenbindend leiderschap en je bent samenwerkingsgericht. Daarbij ben je besluitvaardig en heb je overtuigingskracht. Ook sta je open voor innovatie en heb je oog voor de ontwikkeling van je collega’s in het team.

De basiswerkplek is in Arnhem, maar het reizen naar Leeuwarden en/of Zwolle voor overleggen of zittingen vind je geen bezwaar.

Het landelijk functieprofiel teamvoorzitter gerechten is het uitgangspunt.

 

Wat we je bieden

Een functie vol mogelijkheden om je kennis verder uit te breiden en persoonlijke ontwikkeling te stimuleren. Het salaris van teamvoorzitter is gewaardeerd op salariscategorie 7 (senior-raadsheer); dit is minimaal € 7.741,61 en maximaal € 9.144,83 te vermeerderen met 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. Om je optimaal te faciliteren in je werk krijg je de beschikking over uitstekende digitale middelen.

 

Meer informatie?

Voor meer informatie over de functie van teamvoorzitter bij ons hof kun je contact opnemen met de afdelingsvoorzitter, mevrouw mr. Rose-Marie Boon, 06-12976536. De vacature wordt tegelijkertijd intern en op Intro Landelijk gepubliceerd. Voor meer informatie over de procedure of het opvragen van het landelijk functieprofiel kun je contact opnemen met de afdeling HRM, telefoonnummer 088-3614252 of 088-3614235.

 

Ben jij toe aan een volgende stap in je loopbaan? Dan is deze functie een mooie kans. Solliciteer direct en mail je brief met cv en de namen en e-mailadressen van 3 referenten voor 6 januari 2020 naar.

solliciteren.gh.arnhem-leeuwarden@rechtspraak.nl, ter attentie van de president van het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden, de heer mr. A.R (Fred) van der Winkel MPM. Omdat wij zorgvuldig willen zijn in onze keuze maakt een assessment onderdeel uit van de procedure.

In beginsel zullen de gesprekken in de tweede week van januari gepland worden.