Teamvoorzitter familie en jeugdrecht Zutphen

Werken bij de Rechtbank Gelderland betekent werken aan een rechtvaardige samen-leving. Wil jij als leidinggevende bijdragen aan de organisatie? Kun jij de talenten van je medewerkers stimuleren door hen op een inspirerende wijze te coachen en te motiveren
om bij te dragen aan die rechtvaardige samenleving?

Rechtbank Gelderland zoekt een

TEAMVOORZITTER familie en jeugdrecht Zutphen

Wat je gaat doen

Als teamvoorzitter ben je manager. Je geeft direct leiding aan rechters en juridisch medewerkers. Je zorgt voor een prettig werkklimaat door het bevorderen van samenwerking tussen de leden van je team. Je stimuleert dat de leden van je team zich voortdurend ontwikkelen en hun kennis delen. Je maakt deel uit van het managementteam van het cluster en bent resultaatverantwoordelijk voor de prestaties van je team in termen van kwaliteit en productie. Je onderhoudt goede contacten met de overige leidinggevenden binnen de (rechtspraak-) organisatie en toont je flexibel ten aanzien van de inzet van leden van je team in andere teams. Je onderhoudt ook externe contacten, in het bijzonder met ketenpartners. Je hebt zicht op ontwikkelingen in de samenleving en past de interne werkprocessen waar nodig aan. Als je rechter bent, dan werk je ook als rechter in het team waarvan je manager bent.

Wat we van je vragen


Je hebt ruime ervaring als rechter of als leidinggevende. Je weet mensen op een inspirerende wijze te coachen en te motiveren en bent daarmee in staat op een transparante manier te sturen op kwaliteit en kwantiteit. Je hebt oog voor de mens achter de werknemer. Je staat stevig in je schoenen en weet door je communicatieve vaardigheden draagvlak te creëren. Je bent flexibel en houdt rekening met de belangen van de rechtbankorganisatie.

De besturingsfilosofie van de rechtbank kan worden samengevat in drie woorden: vertrouwen, verantwoordelijkheid en verbinding. In aanvulling op het landelijke profiel past je persoonlijkheid bij de besturingsfilosofie van de rechtbank Gelderland. Je initieert en je stijl kenmerkt zich door mensen met elkaar te verbinden, lef te tonen en waar nodig knopen door te hakken.

Stil staan is niets voor jou, jezelf blijvend ontwikkelen, bijvoorbeeld door het volgen van managementopleidingen en –trainingen, is voor jou vanzelfsprekend. Je houdt ervan initiatief te nemen en samen uitdagingen aan te gaan.

Wat we je bieden

Een functie met uitdagingen en vol mogelijkheden om je kennis verder uit te breiden en je persoonlijke ontwikkeling te stimuleren. Onze arbeidsvoorwaarden zijn goed geregeld.

Bijzonderheden

  • Het team bestaat uit ongeveer 30 personen (rechters en juridisch medewerkers).
  • Het salaris voor niet rechters is schaal 13 BBRA 1984 (minimaal € 4.168,63 maximaal € 6.249,53) en voor rechters salariscategorie 8 BRRA (minimaal € 7.224,26, maximaal € 7.963,76, dit is het niveau van senior rechter).
  • Teamvoorzitters worden voor een periode van maximaal vijf jaar benoemd.
  • De aanstelling is voor 32 tot 36 uur per week.
  • Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.
  • Bij deze functie hoort voor rechters het landelijke functieprofiel teamvoorzitter gerecht. Voor niet rechters is dit het profiel teamvoorzitter niet rechter. Op intro te vinden of op te vragen via PenO.algemeen.rb-gel@rechtspraak.nl.
  • Wij verzoeken je uitsluitend te reageren indien je aan de gestelde opleidings- en ervaringseisen voldoet.
  • Online screening (bijvoorbeeld via zoekmachines en social networks) kan onderdeel zijn van het selectieproces.
  • Je dient een Verklaring omtrent gedrag te overhandigen bij indiensttreding.
  • Standplaats Zutphen: Je moet bereid zijn om ook werkzaamheden op de andere locatie te verrichten.

Sollicitaties

Zoek jij inhoudelijke veelzijdigheid en uitdaging en wil je een bijdrage leveren aan het functioneren van de rechtsstaat? Dan is deze functie bij de Rechtspraak iets voor jou.
Solliciteer direct via de site www.rechtspraak.nl via deze link. Dit kan tot 2 september a.s.

Heb je eerst nog vragen? Neem dan contact op met Rémy van Leest, rechterlijk bestuurslid, via
06-13359945 of met teamvoorzitter cluster familie & jeugdrecht Wendy Vierveijzer via 06-11723939.

De gesprekken met de selectiecommissie vinden plaats in week 38.