Vacature Raadsheer Gerechtshof Den Haag

Het Gerechtshof Den Haag zoekt voor de afdeling strafrecht:

5 Raadsheren m/v (32-36 uur per week)

Het Gerechtshof Den Haag behandelt zaken op het gebied van civiel recht, straf- en belastingrecht in hoger beroep. Vanuit de ‘legal capital of the world’ geeft het gerechtshof invulling aan de kernwaarden van de appelrechtspraak. Samenwerking met andere (appel)colleges vinden we belangrijk. Door het delen van ‘best practices’ streeft het hof naar voortdurende verbeteringen op het gebied van kwaliteit en bedrijfsvoering.

Innovatie staat voorop en het gerechtshof participeert dan ook met veel enthousiasme in landelijke projecten als Kwaliteit en Innovatie (KEI) en ‘Innovatieve hoven’. Vernieuwing in processen en cultuurverandering moeten bijdragen aan een goede aansluiting bij de behoeften vanuit de samenleving.

Afdeling strafrecht

De afdeling strafrecht van het gerechtshof staat voor zorgvuldige, hernieuwde aandacht voor de feitenrechtspraak voor zover dat nodig is en voor het recht (voortbouwend appel). Deskundigheid, kwaliteit, tijdigheid, de regierol van de rechter en de innovatieve kracht zijn de maatschappelijke opdrachten aan de rechtspraak en daarmee aan het hof.

De functie

De raadsheren in de afdeling strafrecht maken deel uit van (drie) teams en behandelen zaken (vrijwel altijd meervoudig) in hoger beroep. Binnen de afdeling is er gelegenheid tot specialisatie en is het mogelijk reeds bestaande specialismen verder te ontwikkelen. De werkzaamheden zijn gericht op het spreken van recht met voortdurende aandacht voor rechtseenheid, rechtsontwikkeling, rechtsbescherming en maatschappelijke ontwikkelingen.

De raadsheer werkt nauw samen met (senior) raadsheren en gerechtsambtenaren. Eén van de te benoemen raadsheren zal worden ingezet in het kabinet raadsheer-commissaris en daarvan deel uitmaken. Het kabinet bestaat momenteel uit drie raadsheren-commissaris en vijf medewerkers.

Functie-eisen

Een raadsheer heeft ten minste tien jaren relevante ervaring als jurist en aantoonbare
maatschappelijke ervaring.
De voorkeur gaat uit naar kandidaten die:

  • ruime ervaring als rechter dan wel een afgeronde opleiding tot raadsheer hebben;
  • visie op de verdere ontwikkeling van dit onderdeel van de appelrechtspraak hebben;
  • een bovengemiddelde algemene kennis van het recht hebben en die inzetbaar zijn op meerdere rechtsgebieden (breed georiënteerd) en/of specialistische kennis hebben van het strafrecht en voor de vervulling van de plaats in het kabinet daarenboven;
  • ruime ervaring als rechter-commissaris in strafzaken hebben;
  • beschikken over de competenties flexibiliteit, communicatieve vaardigheid, pro-actieve instelling en praktische gerichtheid.

Inlichtingen

Voor nadere inlichtingen over de vacature kunt u telefonisch contact opnemen met mr. A.E. Mos-Verstraten, voorzitter afdeling Strafrecht tel.nr. 088-3622335.

Solliciteren

U kunt tot en met 21 november a.s. een sollicitatiebrief vergezeld van een actueel CV sturen naar de president van het gerechtshof Den Haag, mr. L. Verheij, hrm.hof-dh@rechtspraak.nl onder vermelding van raadsheer Strafrecht.

De eerste gespreksronde vindt plaats op 2 december a.s. (middag) en 5 december a.s. (middag).

Indien de procedure met u wordt voortgezet, zult u worden verzocht twee referenten op te geven. De referenties dienen vóór 13 december 2016  in ons bezit te zijn i.v.m. de tweede gespreksronde die op 15, 16 en 19 december a.s. plaats zal vinden.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Over het gerechtshof Den Haag