Teamvoorzitter strafrecht, 32-36 uur, Arnhem

Heb jij een stevige persoonlijkheid, ben jij goed in het creëren van verbinding en hou je van aanpakken? Dan is het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden op zoek naar jou voor de functie van Teamvoorzitter strafrecht.

Ons gerechtshof

Het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden heeft twee kantoorlocaties, Arnhem en Leeuwarden, en behandelt in drie van zijn zittingsplaatsen (Arnhem, Leeuwarden en Zwolle) jaarlijks ruim 16.000 strafzaken uit zeven provincies met vier rechtbanken. Bij ons hof werken ruim 400 collega’s, onder wie 150 raadsheren. Daarmee zijn we in alle opzichten het grootste hof van Nederland. Binnen het hof werken we vanuit de kernwaarden verbinden, vertrouwen en het waarderen van vakmanschap.

Onze afdeling strafrecht

Binnen de teams van de afdeling strafrecht (op iedere locatie twee juridische teams en één administratief team) wordt enthousiast en met veel inzet gewerkt aan kwalitatief hoogwaardige en tijdige appelrechtspraak. De sfeer is informeel en collegiaal. De afdeling strafrecht heeft drie bijzondere wettelijke kamers: de penitentiaire kamer, de militaire kamer (in Arnhem) en de Mulder kamer (in Leeuwarden).

Wat je gaat doen

Als (juridisch) teamvoorzitter strafrecht geef je leiding aan de ongeveer 35 professionals in jouw team. Je organiseert de werkverdeling en de vakinhoudelijke coördinatie binnen het team. Je werkt nauw samen met de afdelingsvoorzitter en de andere 5 teamvoorzitters binnen de afdeling strafrecht. Naast jouw werkzaamheden als teamvoorzitter ben je zelf ook actief als senior-raadsheer in het primaire proces.

Wie we zoeken

Je hebt een ruime ervaring als (straf-)rechter of raadsheer. Daarnaast heb je ervaring met leidinggeven aan professionals. Je toont samenbindend leiderschap en je bent samenwerkingsgericht. Daarbij ben je besluitvaardig en heb je overtuigingskracht. Ook sta je open voor innovatie en heb je oog voor de ontwikkeling van je collega’s in het team. Het landelijk functieprofiel teamvoorzitter gerechten is het uitgangspunt.

Wat we je bieden

Een functie vol mogelijkheden om je kennis en vaardigheden verder uit te breiden en persoonlijke ontwikkeling te stimuleren. De taak van teamvoorzitter is gewaardeerd op salariscategorie 7 (senior-raadsheer); dit is minimaal € 7.589,81 en maximaal € 8.965,52 te vermeerderen met 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering.

Meer informatie?

Voor meer informatie over de taak van teamvoorzitter bij ons hof kun je contact opnemen met afdelingsvoorzitter de heer mr. Willy Weerkamp, 06-25054345. De vacature wordt tegelijkertijd intern en op Intro Landelijk gepubliceerd. Voor meer informatie over de procedure of het opvragen van het landelijk functieprofiel kun je contact opnemen met de afdeling HRM, telefoonnummer 088-3614252 of 088-3614235.

Ben jij toe aan een volgende stap in je loopbaan? Dan is deze functie een mooie kans. Solliciteer direct en mail je brief met cv en de namen en e-mailadressen van 3 referenten voor 31 oktober 2019 naar solliciteren.gh.arnhem-leeuwarden@rechtspraak.nl, ter attentie van de president van het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden, de heer mr. A.R (Fred) van der Winkel MPM.

De gesprekken staan in beginsel gepland op 19 november 2019 in Arnhem. Een assessment maakt onderdeel uit van de procedure.