Teamvoorzitter Handelsrecht

Het gerechtshof ’s-Hertogenbosch wil met modern vakmanschap bijdragen aan snelle, deskundige en toegankelijke appelrechtspraak. De kwaliteiten en competenties van onze medewerkers zijn essentieel voor het realiseren van onze doelen. Het hof geeft daarom ruim baan aan de professional. We stimuleren kwaliteit en investeren in (persoonlijk) leiderschap. Het gerechtshof is gehuisvest in het Paleis van Justitie, gelegen achter het centraal station van ’s-Hertogenbosch. Er werken ongeveer 260 medewerkers. Jaarlijks behandelt het hof zo’n 10.000 belasting-, familie-, handels- en strafzaken in hoger beroep.

Het gerechtshof ’s-Hertogenbosch is op zoek naar een verbindende

Teamvoorzitter Handelsrecht

met brede juridische kennis, ervaring met veranderprocessen en goede communicatieve vaardigheden. Daarnaast beschik je over ruime ervaring met het rechtspreken in één of meerdere rechtsgebieden. Ervaring in het handelsrecht is een pré.

Wat je gaat doen

Als teamvoorzitter voor het team Handelsrecht ben je verantwoordelijk voor het aansturen van het team, bestaande uit raadsheren, juridisch ondersteuners en administratief medewerkers (in totaal 65 á 70 personen) waarbij je wordt ondersteund door het MT onder meer bestaande uit een plaatsvervangend teamvoorzitter en een senior stafmedewerker bedrijfsvoering. Je draagt zorg voor een efficiënte inzet van mensen en middelen, rekening houdend met maatschappelijke ontwikkelingen. Als teamvoorzitter ben je ook verantwoordelijk voor het in goede banen leiden van ingezette veranderingsprocessen en voor het scheppen en bewaken van een kader waarbinnen de professional zijn eigen verantwoordelijkheid kan nemen. Dat vraagt loslaten en het maken van heldere (resultaat)afspraken met de collega’s. Je doet dit op een inspirerende en coachende wijze. Je stimuleert, coördineert en begeleidt de (loopbaan)ontwikkeling van jouw collega’s. Je bent resultaatverantwoordelijk voor de prestaties van het team in termen van kwaliteit en productie. Jouw leidinggevende taken combineer je met het afdoen van zaken.

Wie zoeken wij

Wij zoeken een ervaren en doortastende rechter of raadsheer bij voorkeur met leidinggevende ervaring, maar in elk geval met affiniteit met het aansturen, motiveren, coachen en stimuleren van mensen. Je bent discreet en toegankelijk voor alle geledingen. Je bent een echte verbinder met uitstekende juridische kwaliteiten en bent in staat een open en flexibele cultuur te onderhouden waarbinnen samenwerking en feedback een belangrijke rol spelen. Je hebt bij voorkeur een opleiding en/of trainingen gevolgd op managementgebied. De uitgebreide functieomschrijving en de vereiste competenties zijn na te lezen in het landelijke functieprofiel van teamvoorzitter. Bij de selectie wordt gebruik gemaakt van dit profiel.

Wat we je bieden

Het betreft een functie met een fulltime aanstelling (36 uur per week). Het salaris bedraagt minimaal € 7.741,61 en maximaal € 9.144,83 bruto per maand (salariscategorie 7) bij een 36-urige werkweek, exclusief 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. Ben je nog geen senior raadsheer dan ontvang je in eerste instantie een toelage. Reiskosten voor woon-werkverkeer met het openbaar vervoer (2de klasse) worden vergoed.

 Meer informatie

Wil je graag meer weten over de functie van teamvoorzitter Handelsrecht? Neem dan contact op met mr. R.C.A.M. Philippart, president van het gerechtshof ’s-Hertogenbosch, telefoon (088) 362 13 58.

Ook kun je meer informatie over de functie van teamvoorzitter terug vinden in het functieprofiel van teamvoorzitter. Meer informatie over het gerechtshof ‘s-Hertogenbosch vind je op Werkenbijderechtspraak.nl

Interesse?

Ben jij een ervaren raadsheer met verbindende en coachende kwaliteiten en heb jij het vermogen om een team te leiden? Dan nodigen we je uit om uiterlijk 28 augustus jouw sollicitatiebrief met curriculum vitae en twee schriftelijke referenties te sturen aan de president van het gerechtshof ‘s-Hertogenbosch, de heer mr. R.C.A.M. Philippart via PenO.sollicitatie.hof-she@rechtspraak.nl

Na ontvangst van jouw sollicitatie kan informatie opgevraagd worden bij de president van jouw huidige gerecht.

Na de brievenselectie vinden er tenminste twee sollicitatiegesprekken plaats: op vrijdag 11 september met de Benoemings Advies Commissie (BAC) en op donderdag 17 september met het bestuur en een teamvoorzitter. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.