(Senior) Rechter

Organisatie                              : Rechtbank Limburg
Functie                                    : (senior) – rechter
Werktijd                                   : 36 uur
Aanvang                                  : z.s.m.
Standplaats                             : Roermond/Maastricht

Omschrijving

De rechtbank Limburg is dringend op zoek naar bevlogen rechters die tijdelijk of permanent in Limburg willen werken. Het landelijke functieprofiel rechter (versie 1 januari 2013) is van toepassing. De inzet in de rechtsgebieden wordt nader besproken.

De provincie Limburg staat bekend om de historie, gastronomie en het vele groen. Het werken als rechter in Maastricht en Roermond, twee fraaie riviersteden met een rijke historie en cultuur, geeft een extra dimensie. Mocht je verhuizen een stap te ver vinden, dan faciliteert de rechtbank zo nodig, naast de gebruikelijke arbeidsvoorwaarden, ook maatwerkafspraken in het kader van werken en wonen.

Onze organisatie

De rechtbank Limburg is een toegankelijke en open organisatie waar kwaliteit en professionaliteit hoog in het vaandel staan. Verantwoordelijkheden zijn laag in de organisatie belegd. De sfeer is informeel en tegelijk zijn eigen verantwoordelijkheid en discipline vanzelfsprekend. We hechten veel waarde aan samenwerken en verbinding, zowel binnen onze rechtbank als met de maatschappij en onze ketenpartners.

De rechtbank heeft graag flexibele vakmensen met een gezonde werklust, met belangstelling voor maatschappelijke opvattingen. Ter bevordering van de organisatorische flexibiliteit en de professionele ontwikkeling van de rechter geldt voor rechters bij de rechtbank Limburg een roulatiebeleid. Dit beleid biedt u de mogelijkheid om binnen verschillende rechtsgebieden en verschillende locaties te werken.

De rechtbank Limburg houdt zitting op twee locaties: Maastricht en Roermond. Bij de rechtbank werken ongeveer 100 rechters en 400 andere medewerkers in vaste dienst. De rechtbank bestaat uit de afdeling privaatrecht, publiek recht en het bedrijfsbureau.

Reageren

Indien u geïnteresseerd bent om tijdelijk dan wel permanent in Limburg te werken kunt u zich schriftelijk richten tot de president van de rechtbank onder vermelding van bovengenoemd vacaturenummer. Het bijvoegen van een cv is wenselijk.

Rechtbank Limburg, t.a.v. de president, mr. P.W.E.C. Pulles
Postbus 1988, 6201 BZ Maastricht

Een oriënterend gesprek is natuurlijk altijd mogelijk. Voor meer informatie over de functie en de selectieprocedure kunt u contact opnemen met mr. P.W.E.C. Pulles (tel. secretariaat: 088-3611658 / e-mail: p.pulles@rechtspraak.nl).

Meer over de rechtbank Limburg