Rechtbank Noord-Nederland zoekt fiscalist om te worden opgeleid tot rechter, m/v 36 uur

De rechtbank Noord-Nederland

De rechtbank Noord-Nederland biedt ruimte aan professionals, waarbij verbinding met de samenleving een belangrijk uitgangspunt is. Het bestuur en management vertalen de ontwikkelingen in de samenleving naar doelen in de organisatie. Onze medewerkers werken resultaatgericht waarbij ze hun kwaliteiten en verantwoordelijkheden maximaal kunnen ontplooien. De rechtbank hecht grote waarde aan de kernwaarden van de Rechtspraak (integriteit, professionaliteit en onafhankelijkheid). De rechtbank Noord-Nederland heeft vestigingen in Groningen, Assen en Leeuwarden. Omdat de rechtbank op drie locaties werkt, staan daarnaast flexibiliteit, de bereidheid om samen te werken en mobiliteit voorop.

Het cluster

De belastingrechter werkt in het cluster Bestuursrecht en behandelt zaken in onze drie zittingsplaatsen Assen, Groningen en Leeuwarden. Het team is op zoek naar iemand met een gedegen kennis van het belastingrecht en met ruime werkervaring. Daarnaast heb je een bredere belangstelling en ben je bereid je in andere vakgebieden te verdiepen. Na voltooiing van de opleiding versterk je het team dat belastingzaken, zowel rijksbelastingen als lokale heffingen behandelt.

De opleiding

De opleiding is georganiseerd volgens het ontwerp van de nieuwe initiële opleiding (zie www.ssr.nl). De duur van de opleiding is minimaal 15 maanden en is toegespitst op jouw kennis en ervaring. Tijdens de opleiding word je intensief begeleid door ervaren collega’s.

Na een succesvolle afronding van de opleiding is een aansluitende benoeming tot rechter in de rechtbank Noord-Nederland verzekerd.

De rechtspraak is voor iedereen en streeft ernaar een afspiegeling te zijn van de maatschappij. Juristen van alle achtergronden en oriëntaties zijn welkom om te solliciteren.

Informatie

Voor meer informatie over de functie-eisen en arbeidsvoorwaarden verwijzen we jou naar de site van www.rechtspraak.nl. De vacature wordt op deze website doorlopend gepubliceerd. De voorselectie wordt verricht door de Landelijke Selectiecommissie Rechter (LSR). Na gebleken geschiktheid zal de selectiecommissie van de rechtbank jou uitnodigen voor een sollicitatiegesprek. De sollicitatieprocedure duurt ongeveer 10 weken.
Voor inlichtingen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met het secretariaat van de LSR, via 088 361 10 25 of lsr@rechtspraak.nl. Voor functie-inhoudelijke informatie of informatie over de opleiding kun je contact opnemen met Andrea Gerding, teamvoorzitter cluster bestuursrecht op tel: 06 22 54 48 74 of per mail: a.f.gerding@rechtspraak.nl

Je kunt jouw sollicitatie met bijlagen richten aan de LSR via het digitale sollicitatieformulier.

Nog even alle informatie over de opleiding, selectieprocedure en de voorbereiding op je sollicitatie op een rijtje? Hier vind je een beknopt overzicht van alle belangrijke informatie.

Het betreft een doorlopende vacature zonder sluitingsdatum