Raadsheren gezocht voor de afdeling civiel recht en de afdeling strafrecht locatie Arnhem en Leeuwarden. Ook raadsheren in opleiding nodigen wij uit

Ben je een ervaren en bevlogen rechter of raadsheer? Houd je van diepgang in jouw werk en ben je toe aan een volgende stap in jouw loopbaan? Dan is dit jouw kans! Het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden zoekt voor de afdeling civiel recht (handel en familie) en de afdeling strafrecht nieuwe raadsheren.

Ons gerechtshof

Jaarlijks behandelt het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden  ruim 25.000 hoger beroepzaken van vier rechtbanken uit zeven provincies. Bij ons hof werken ruim 525 collega’s, onder wie 160 raadsheren. We werken in de zittingsplaatsen Arnhem, Leeuwarden en Zwolle op hoog niveau samen aan het bereiken van onze doelstelling; goede, tijdige en begrijpelijke rechtspraak in hoger beroep.

Binnen onze hechte teams werken we hard en voelen we ons verantwoordelijk voor ons werk. Een plezierige werkomgeving vinden we belangrijk. De sfeer is informeel en collegiaal. We streven naar een hof met een diversiteit aan achtergronden, oriëntaties en kennis. Nieuwe collega’s die daaraan bijdragen nodigen we van harte uit om te solliciteren.

Bekijk dit filmpje voor meer informatie over werken bij het hof Arnhem-Leeuwarden

Onze afdeling civiel recht

De afdeling civiel recht bestaat uit drie handelsteams,  twee teams familierecht en twee teams administratie, verdeeld over beide kantoorlocaties.  Een juridisch team bestaat uit een teamvoorzitter, raadsheren en juridisch medewerkers.

Onze afdeling strafrecht

De afdeling strafrecht bestaat uit vier teams en twee teams administratie, verdeeld over beide kantoorlocaties.  Een juridisch team bestaat uit een teamvoorzitter, raadsheren en juridisch medewerkers. Onze afdeling strafrecht heeft drie bijzondere wettelijke kamers: de penitentiaire kamer, de militaire kamer en de Mulder kamer.

Wat ga je doen?

Als raadsheer behandel en beslis je in hoger beroep. De meervoudige zitting staat centraal in de behandeling van onze zaken. Onze hoog gekwalificeerde  juridisch medewerkers ondersteunen je in jouw werkzaamheden.

Wij zoeken

De rechters/raadsheren die wij zoeken voor civiel beschikken over kennis en ervaring op het gebied van  het handelsrecht of het familierecht, waaronder het huwelijksvermogensrecht.

Voor de afdeling strafrecht zoeken we rechters en raadsheren met ruime kennis en ervaring in het strafrecht. Je bent ofwel breed georiënteerd en inzetbaar op meerdere aandachtsgebieden in het strafrecht of je hebt juist heel specialistische kennis op onderdelen van het strafrecht.

Verder verwachten wij van al onze raadsheren de kernkwaliteiten: goede luistervaardigheid, mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid en oordeelsvorming. Samenwerken en zelfreflectie zijn essentiële competenties.

Wat bieden wij?

De arbeidsvoorwaarden zijn geregeld volgens de WRRA. Het salaris bedraagt minimaal € 7.795,80 en maximaal € 8.593,79 bij een 36-urige werkweek, exclusief 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering.

Wij bieden een afwisselende werkomgeving met jouw basiswerkplek in Arnhem of Leeuwarden, waarbij van jou wordt verwacht zo nodig ook (incidenteel) zittingen in Zwolle te doen. In Zwolle zijn flexwerkplekken aanwezig. Binnen ons hof vinden we werken met digitale werkdossiers belangrijk. Om je hierbij optimaal te faciliteren krijg je de beschikking over uitstekende digitale hulpmiddelen.

Raadsheer in opleiding

Ook kandidaten van buiten de rechtspraak kunnen solliciteren via de procedure bij de Landelijke Selectie Rechters (LSR). Zij worden eerst opgeleid in het ambt van raadsheer. Op 20 juli a.s. zal de vacature opengesteld worden. Voor meer informatie over deze procedure verwijzen wij je naar de link  https://www.werkenbijderechtspraak.nl/rechter-of-raadsheer-worden/werving-selectie-en-opleiding/

Interesse?

Ben je toe aan een volgende stap in uw loopbaan? Stuur jouw sollicitatiebrief met cv en de namen en e-mailadressen van 3 referenten naar solliciteren.gh.arnhem-leeuwarden@rechtspraak.nl t.a.v. de waarnemend president  Jonneke Oosting. Voorafgaand aan de sollicitatiegesprekken vindt er een oriënterend gesprek plaats met de waarnemend president en een vertegenwoordiger uit de desbetreffende afdeling.

Afdeling civiel recht:

Je kunt ook contact opnemen met Rose-Marie Boon (06 12 97 65 36), afdelingsvoorzitter civielrecht, of met Marjan Wind (06 46 90 85 31), teamvoorzitter handel Leeuwarden of met Rebecca Prakke-Nieuwenhuizen (06 46 90 83 04), teamvoorzitter familie Arnhem.
Voor meer informatie over het functieprofiel en de procedure kun je contact opnemen met Esther Speklé, HRM adviseur, e.spekle@rechtspraak.nl, (06 25 76 27 83).

Afdeling strafrecht:

Je kunt contact opnemen met Annet Garos (06 46 90 84 86), teamvoorzitter Arnhem of Bart Hofstra (06 46 90 84 32), teamvoorzitter Leeuwarden. Voor meer informatie over het functieprofiel en de procedure kun je contact opnemen met Janneke Berendsen-Huisman, HRM adviseur, j.huisman@rechtspraak.nl (06 27 62 56 98).