Raadsheren en raadsheren in opleiding

Raadsheren en raadsheren in opleiding gezocht!
Het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden zoekt zowel in Arnhem (6) als in Leeuwarden (2) ervaren rechters, raadsheren of juristen uit de strafrechtpraktijk. We hebben maar liefst acht vacatures binnen de afdeling strafrecht. Dus bent u toe aan een nieuwe uitdaging en/of verdere persoonlijke ontwikkeling? Dan is dit is uw kans!

Ons gerechtshof
Het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden heeft twee kantoorlocaties, Arnhem en Leeuwarden, en behandelt in zijn drie zittingsplaatsen (Arnhem, Leeuwarden en Zwolle) jaarlijks ongeveer 16.000 strafzaken uit zeven provincies met vier rechtbanken. Bij ons hof werken ongeveer 400 collega’s, waarvan 150 raadsheren. Daarmee zijn we in alle opzichten het grootste hof van Nederland. Binnen het hof werken we vanuit de kernwaarden verbinden, vertrouwen en het waarderen van vakmanschap.

Onze afdeling strafrecht
Binnen de vier teams strafrecht wordt enthousiast en met veel inzet gewerkt aan kwalitatief hoogwaardige en tijdige appelrechtspraak. De sfeer is informeel en collegiaal. Onze hoogopgeleide juridisch medewerkers ondersteunen u in uw werkzaamheden. De afdeling strafrecht heeft drie bijzondere wettelijke kamers: de penitentiaire kamer, de militaire kamer en de Mulder kamer.

Wij bieden
Wij bieden -naast goede arbeidsvoorwaarden- een afwisselende werkomgeving met uw basiswerkplek in Arnhem of Leeuwarden, waarbij van u wordt verwacht zo nodig ook (incidenteel) zittingen in Zwolle te doen, waar ook flexwerkplekken aanwezig zijn. Om u optimaal te faciliteren in uw werk krijgt u de beschikking over uitstekende digitale voorzieningen.

Interesse?
Kortom, bent u een ervaren en bevlogen rechter, raadsheer of jurist met ruime kennis van en ervaring in het strafrecht en stroopt u de mouwen graag op? Reageer dan voor 28 september 2018 en stuur uw sollicitatiebrief met cv naar solliciteren.gh.arnhem-leeuwarden@rechtspraak.nl t.a.v. de president mr A.R. van der Winkel. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op dinsdag 23 oktober a.s.

Wilt u eerst meer weten over de functie van raadsheer/raadsheer in opleiding bij ons hof? Neem dan contact op met mr. Rémy van Leest (06-13359945), afdelingsvoorzitter strafrecht en/of  mr. Jonneke Oosting, rechterlijk bestuurslid, voor een oriënterend gesprek. Voor meer informatie over het functieprofiel en de procedure kunt u contact opnemen met Janneke Berendsen-Huisman, HRM adviseur, j.huisman@rechtspraak.nl