Raadsheer in opleiding (civiel & belasting, team belasting) – Gerechtshof Amsterdam

Over het gerechtshof Amsterdam

Het gerechtshof Amsterdam heeft de ambitie toonaangevend te zijn in de appelrechtspraak in Nederland. Zoekt u inhoudelijke verdieping, ruimte voor kwaliteit en meervoudige rechtspraak met zeer ervaren collega’s? Bent u bereid hard te werken aan kwalitatief hoogwaardige uitspraken? Wij bieden een plezierige werkomgeving, een goede collegiale werksfeer en uitstekende arbeidsomstandigheden.

Organisatie

Vanaf 2013 is het gerechtshof Amsterdam  gevestigd in het Paleis van Justitie aan het IJ. Het gerechtshof Amsterdam  kent drie afdelingen: de afdeling strafrecht, de afdeling civiel recht en belastingrecht en de afdeling bedrijfsvoering. De afdelingen bestaan uit verschillende teams met ieder een omvang van ongeveer 20-30 medewerkers. Centraal in de ontwikkeling van de cultuur van het gerechtshof staat de ruimte om verantwoordelijkheid te nemen voor de kwaliteit en de effectiviteit van het hof. Dit veronderstelt onder meer een open houding en nieuwsgierigheid ten aanzien van mogelijke verbeteringen.

Raadsheer worden: iets voor u?

Als raadsheer draagt u bij aan de inhoudelijke verdieping en kwaliteit die kenmerkend is voor de meervoudige rechtspraak in hoger beroep. U zet uw kennis en ervaring in voorafgaand en tijdens de zitting en participeert in het gezamenlijke raadkameren en het opstellen van de uitspraken. Collegiaal samenwerken gaat u uitstekend af.

Opleidingstraject

Om in de afdeling civiel recht & belastingrecht, team belasting, raadsheer te worden volgt u een opleiding op maat, die qua duur, aard en inhoud wordt afgestemd op uw voorervaring en beoogde werkomgeving. Momenteel staat hiervoor een opleidingsplaats open met oog op de per 1 januari 2022 startende opleiding tot raadsheer. Afhankelijk van uw ervaring duurt de opleiding 6 maanden tot 1 à 1,5 jaar.

Om voor de opleidingsplaats in aanmerking te komen, heeft u:

  • Een voltooide universitaire studie rechtsgeleerdheid met civiel effect.
  • De Nederlandse nationaliteit.
  • Ten minste tien jaar relevante juridische werkervaring na het afstuderen als jurist, bij voorkeur c.q. grotendeels op het terrein van het belastingrecht. Daarvan werkte u ten minste twee jaar buiten de Rechtspraak. Met dit laatste wordt bedoeld: werkervaring die is opgedaan buiten de gerechten, de Raad voor de rechtspraak en de landelijke diensten van de Rechtspraak, de Raad van State, het College van Beroep voor het bedrijfsleven, de Centrale Raad van Beroep, het wetenschappelijk bureau van de Hoge Raad, de SSR of het Openbaar Ministerie.

Het landelijke profiel van raadsheer en meer informatie over het gerechtshof Amsterdam kunt u vinden op www.rechtspraak.nl

Het hof Amsterdam verwelkomt graag collega’s van alle achtergronden en oriëntaties. Het hof bevordert een cultuur waar ieder zich elke dag gerespecteerd en gewaardeerd voelt.

Rechtspositie

De arbeidsvoorwaarden zijn geregeld volgens de WRRA. Het salaris bedraagt minimaal € 7.795,80 en maximaal € 8.593,79 bij een 36-urige werkweek, exclusief 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. Reiskosten voor woon-werkverkeer met het openbaar vervoer (2e klasse) worden vergoed. Tijdens de opleiding krijgt u een aanstelling voor de duur van de opleiding. Bij succesvolle afronding van de opleiding volgt een vaste aanstelling en benoeming tot raadsheer.

Informatie

Voor functie-inhoudelijke informatie of informatie over de opleiding kunt u contact opnemen met mr. C.J. Hummel, voorzitter afdeling civiel recht en belastingrecht, op tel: 088 361 38 02 of per mail: c.hummel@rechtspraak.nl.

Voor informatie over de selectieprocedure verwijzen we u naar de website: Rechter of raadsheer worden (werkenbijderechtspraak.nl).

Dit kunt u verwachten van de sollicitatieprocedure

  • U kunt u sollicitatie met bijlagen waaronder in elk geval twee referenties t/m maandag 2 augustus 2021 indienen via onderstaande sollicitatiebutton.
  • De twee referenties dienen te voldoen aan het volgende format.
  • U kunt u per wervingsronde bij maximaal twee gerechten aanmelden.
  • De Landelijke Selectiecommissie Rechters (LSR) verricht in samenspraak met het gerecht de voorselectie van de kandidaten.
  • De sollicitatieprocedure duurt ongeveer 10 weken. In week 33 is de briefselectie, de analytische test vindt plaats tussen 20 augustus en 25 augustus 2021 en in week 35 en 36 vinden de lokale gesprekken bij het gerecht plaats. Het assessment vindt plaats in week 37. In week 39 of 40 voert u de eindgesprekken met de Landelijke Selectiecommissie Rechters.

Nog even alle informatie over de opleiding, selectieprocedure en de voorbereiding op uw sollicitatie op een rijtje? Hier vindt u een beknopt overzicht van alle belangrijke informatie.

Solliciteer nu