Raadsheer en raadsheer in opleiding belastingrecht

Het gerechtshof ‘s-Hertogenbosch heeft per 1 januari 2018 twee vacatures voor raadsheren met en zonder rechtspraakervaring binnen het rechtsgebied belastingrecht.

Gerechtshof ’s-Hertogenbosch

Het gerechtshof ’s-Hertogenbosch wil met modern vakmanschap bijdragen aan snelle, deskundige en tijdige appelrechtspraak. De kwaliteiten en competenties van onze medewerkers zijn essentieel voor het realiseren van onze doelen. Het hof geeft daarom ruim baan aan de professional, we stimuleren kwaliteit en investeren in persoonlijk leiderschap.

Bij het hof werken in totaal ongeveer 250 medewerkers. Jaarlijks behandelt het hof zo’n 10.000 zaken in hoger beroep: belastingzaken, familiezaken, handelszaken en strafzaken.

De bereikbaarheid van het hof is uitstekend, zowel met openbaar vervoer als met de auto. Het hof is gehuisvest in het Paleis van Justitie, gelegen direct achter het centraal station van ’s-Hertogenbosch en op loopafstand van het centrum.

Wat gaat u doen?

Als raadsheer beslist u – als lid van een meervoudige, maar ook van een enkelvoudige fiscale kamer – over zaken in hoger beroep. U spreekt recht in individuele zaken met voortdurende aandacht voor rechtseenheid, rechtsontwikkeling en rechtsbescherming tegen de achtergrond van de onderliggende problemen in de samenleving. Tevens geeft u mede richting aan de rechtsvorming op het gebied van het belastingrecht. Als raadsheer werkt u nauw samen met andere raadsheren en met juridische en administratieve medewerkers.

Wie zoeken wij?

We zoeken kandidaten met en zonder rechtspraakervaring.

Bent u rechter of raadsheer met ruime ervaring op het gebied van het belastingrecht, dan nodigen wij u graag uit om te solliciteren naar de functie van raadsheer in het team belastingrecht.

Bent u geen rechter maar beschikt u wel over tenminste 10 jaar hoogwaardige juridische werkervaring in het belastingrecht, dan komt u in aanmerking voor de functie van raadsheer in opleiding. Nadat u de selectieprocedure (bij het hof en de Landelijke Selectiecommissie Rechters) met succes hebt afgerond, volgt u een opleiding bij het hof en bij SSR, het opleidingsinstituut van de Rechtspraak en het OM. Na succesvolle afronding van deze opleiding volgt de benoeming tot raadsheer.

Voor beide functies geldt vanzelfsprekend dat uw luistervaardigheid, uw mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid en uw oordeelsvorming van een hoog niveau zijn.

U staat open voor rouleermogelijkheden binnen en buiten het hof.

Wat bieden wij?

Voor beide functies gaat het om een voltijdsaanstelling van 36 uur per week. Parttime werken is bespreekbaar. Het salaris bedraagt minimaal € 7.124,52 en maximaal € 7.853,81 bruto per maand voor 36 uur per week, exclusief 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. Reiskosten voor woon-werkverkeer met het openbaar vervoer (2de klasse) worden vergoed. U kunt gedeeltelijk thuiswerken via een digitale werkplek.

Meer informatie

Meer informatie over de functie van raadsheer is terug te vinden in het functieprofiel van raadsheer. Daarnaast kunt u contact opnemen met: mr. R.C.A.M. Philippart (president), telefoon (088) 362 13 58; mr. P.A.G.M. Cools (teamvoorzitter belastingrecht), telefoon (088) 362 17 19.

Reageren

Hebt u interesse in de functie van raadsheer of raadsheer in opleiding, stuurt u dan uw sollicitatiebrief, curriculum vitae en 3 schriftelijke referenties uiterlijk 22 oktober a.s. aan de president van het gerechtshof ‘s-Hertogenbosch, de heer mr. R.C.A.M. Philippart, door tussenkomst van P&O, postbus 70583, 5201 CZ ‘s-Hertogenbosch of mail naar PenO.sollicitatie.hof-she@rechtspraak.nl.

Procedure

Voor de functie van raadsheer geldt dat na ontvangst van uw sollicitatie informatie wordt opgevraagd bij de president van uw huidige gerecht. De sollicitatiegesprekken met de selectieadviescommissie en het bestuur worden in overleg met u gepland. Solliciteert u naar de functie van raadsheer in opleiding, dan vindt tevens een selectie plaats door de Landelijke Selectiecommissie Rechters.

Meer over het Gerechtshof ‘s-Hertogenbosch