Het gerechtshof ’s-Hertogenbosch is voor het team handelsrecht op zoek naar Raadsheren met rechtspraakervaring als handelsrechter en/of kantonrechter.

In het team handelsrecht van het hof wordt een breed scala aan zaken behandeld, van onenigheid tussen buren over een schutting tot een miljoenenclaim over intellectuele eigendomsrechten. Elke zaak vergt een maatwerkaanpak, tijdens de (voorbereiding van de) zitting en het schrijven van een uitspraak, om zo te komen tot een wijze van finale geschilbeslechting die bij de zaak en de rechtzoekenden past. Dat vraagt om goede communicatieve en analytische vaardigheden. En om samenwerkingsgerichtheid met uw collega’s.

Het gerechtshof ’s-Hertogenbosch wil met modern vakmanschap bijdragen aan tijdige, deskundige en toegankelijke rechtspraak. Medewerkers máken het gerechtshof. Hun kwaliteiten en competenties zijn belangrijk voor het bereiken van onze doelen. Daarom geeft het gerechtshof ruim baan aan de professional. We stimuleren kwaliteit en investeren in opleiding en (persoonlijk) leiderschap. We voeren onze werkzaamheden uit in nauwe onderlinge samenwerking en op hoog niveau. We zijn ons bewust van onze onafhankelijke rol in de rechtstaat. En tegelijkertijd hebben we oog voor wat er leeft in de samenleving.

Het gerechtshof verwelkomt graag collega’s van alle achtergronden en oriëntaties. Het gerechtshof bevordert een cultuur waar iedere medewerker zich elke dag gerespecteerd en gewaardeerd voelt.

Wie wij zoeken

Wij zoeken een ervaren rechter of raadsheer die zich verder wil ontwikkelen in een prettige, stimulerende werkomgeving. U heeft brede juridische kennis en ruime ervaring met rechtspreken op het gebied van het handelsrecht. U bent samenwerkingsgericht. U durft beslissingen te nemen en bent in staat in gesprek met mensen de mogelijkheden te verkennen van een finale oplossing van hun geschillen.

Wat u gaat doen

Als raadsheer behandelt en beslist u – als lid van een meervoudige kamer – zaken in hoger beroep. U spreekt recht in individuele zaken met voortdurende aandacht voor rechtseenheid, rechtsontwikkeling en rechtsbescherming tegen de achtergrond van de onderliggende problemen in de samenleving. U werkt nauw samen met andere raadsheren en met juridisch en administratief medewerkers.

Wat wij bieden

Het betreft een functie met een fulltime aanstelling (36 uur per week). Een parttime aanstelling is bespreekbaar. Het salaris bedraagt minimaal € 7.951,72 en maximaal € 8.765,67 bruto per maand bij een 36-urige werkweek, exclusief 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. Reiskosten voor woon-werkverkeer met het openbaar vervoer (2e klasse) worden vergoed. U kunt gedeeltelijk thuiswerken via een digitale werkplek. Een detachering behoort tot de mogelijkheden.

Meer informatie

Meer informatie over de functie van raadsheer is terug te vinden in het functieprofiel van raadsheer. Daarnaast kunt u contact opnemen met Patrick van Geloven, teamvoorzitter team handelsrecht, telefoon 06 55 34 02 75 of Anna Bervoets, raadsheer team handelsrecht, telefoon 06 29 67 07 93. We nodigen u graag uit voor een (digitaal) kopje koffie of thee.
Meer informatie over het gerechtshof ’s-Hertogenbosch vindt u op Werkenbijderechtspraak.nl.

Reageren

Heeft u interesse in de functie van raadsheer, stuurt u dan uw sollicitatie met curriculum vitae en 3 schriftelijke referenties uiterlijk 21 juni 2022 aan de president van het gerechtshof s-Hertogenbosch, de heer mr. G. Tangenberg. Het e-mailadres is PenO.sollicitatie.hof-she@rechtspraak.nl.
Na ontvangst van uw sollicitatie kan informatie worden opgevraagd bij de president van uw huidige gerecht.

Procedure

De gesprekken met de Selectieadviescommissie (SAC) en met het bestuur zijn op maandag 4 juli 2022 (SAC) en woensdag 27 juli 2022 (Bestuur).
Als u vragen heeft over de procedure dan kunt u contact opnemen met Jenny van Uden, senior P&O adviseur, telefoon 088 362 26 53 of 06 21 91 97 31.