Het gerechtshof ’s-Hertogenbosch is op zoek naar een verbindende Teamvoorzitter Familie- en jeugdrecht

met brede juridische kennis, ervaring met veranderprocessen en goede communicatieve vaardigheden. Daarnaast beschik je over ruime ervaring met het rechtspreken in één of meerdere rechtsgebieden. Ervaring in het familierecht is gewenst.

Het gerechtshof wil met modern vakmanschap bijdragen aan tijdige, deskundige en voorspelbare appelrechtspraak. Medewerkers máken het gerechtshof. Hun kwaliteiten en competenties zijn belangrijk voor het bereiken van onze doelen. Daarom geeft het gerechtshof ruim baan aan de professional. We stimuleren kwaliteit en investeren in opleiding en (persoonlijk) leiderschap. We voeren onze werkzaamheden uit in nauwe onderlinge samenwerking en op hoog niveau. We zijn ons bewust van onze onafhankelijke rol in de rechtsstaat. En tegelijkertijd hebben we oog voor wat er leeft in de samenleving.

Wat je gaat doen

Als teamvoorzitter stuur je een team aan dat bestaat uit raadsheren, juridisch ondersteuners en administratief medewerkers (in totaal ca. 45 personen). Dit doe je samen met  de plaatsvervangend teamvoorzitter, de coördinator administratie, de senior stafmedewerker bedrijfsvoering en een managementassistent (de MT van het team). Je zorgt ervoor dat mensen en middelen efficiënt worden ingezet, rekening houdend met maatschappelijke ontwikkelingen.

Als teamvoorzitter ben je ook verantwoordelijk voor het in goede banen leiden van ingezette veranderingsprocessen. Je schept en bewaakt een kader waarbinnen de professional zijn eigen verantwoordelijkheid kan nemen. Dat vraagt loslaten en het maken van heldere (resultaat)afspraken met de collega’s. Je doet dit op een inspirerende en coachende wijze. Je zorgt voor effectief kennismanagement en bevordert de kennisdeling tussen medewerkers, zowel binnen het eigen team als in nauwe samenwerking met andere gerechten. Je stimuleert, coördineert en begeleidt de (loopbaan)ontwikkeling van jouw collega’s.

Je bent als teamvoorzitter resultaatverantwoordelijk voor de prestaties van het team in termen van kwaliteit en productie. Je draagt samen met het bestuur en de andere teamvoorzitters ook een gezamenlijke verantwoordelijkheid om de hofbrede doelen te bereiken.
Daarnaast vertegenwoordig je (inhoudelijk) het team in landelijke overleggen en in overleggen met de ketenpartners.
Jouw leidinggevende taken combineer je met het afdoen van zaken.

Lizette Geertsma-van Ooijen, senior gerechtsjurist team familie- en jeugdrecht:

“Wij zijn een team waar professionaliteit, hard werken en veel gezelligheid samengaat. Wie wil er nou niet aan zo’n team leiding geven en daarvan onderdeel zijn?”

Wie zoeken wij

Wij zoeken een ervaren en doortastende rechter of raadsheer, bij voorkeur met leidinggevende ervaring, maar in elk geval met affiniteit met het aansturen, motiveren, coachen en stimuleren van mensen. Je bent discreet en toegankelijk voor alle geledingen. Je bent een echte verbinder met uitstekende juridische kwaliteiten en je bent in staat een open en flexibele cultuur te onderhouden waarbinnen samenwerking en feedback een belangrijke rol spelen. Je hebt bij voorkeur een opleiding en/of trainingen gevolgd op managementgebied. De uitgebreide functieomschrijving en de vereiste competenties zijn na te lezen in het landelijke functieprofiel van teamvoorzitter. Bij de selectie wordt gebruik gemaakt van dit profiel.

Wat we je bieden

We bieden je een veelzijdige en uitdagende functie binnen een goed samenwerkend team. Het betreft een functie met een fulltime aanstelling (36 uur per week). Het salaris bedraagt minimaal € 7.951,72 en maximaal € 9.393,02 bruto per maand (salariscategorie 7) bij een 36-urige werkweek, exclusief 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. Ben je nog geen senior raadsheer dan ontvang je in eerste instantie een toelage. Reiskosten voor woon-werkverkeer met het openbaar vervoer worden vergoed.

Interesse?

Ben jij een enthousiaste en ervaren rechter of raadsheer met verbindende en coachende kwaliteiten en heb jij het vermogen om een team te leiden? Dan nodigen we je uit om uiterlijk 19 juni 2022 jouw sollicitatiebrief met curriculum vitae en twee schriftelijke referenties te sturen aan de president van het gerechtshof ‘s-Hertogenbosch, de heer mr. G. Tangenberg via PenO.sollicitatie.hof-she@rechtspraak.nl

Wil je graag meer weten over de functie van teamvoorzitter familie- en jeugdrecht? Neem dan contact op met Gerard Tangenberg, president van het gerechtshof ’s-Hertogenbosch, telefoon 06 10 05 78 89. Meer informatie over het gerechtshof ‘s-Hertogenbosch vind je op Werkenbijderechtspraak.nl

Na ontvangst van jouw sollicitatie kan informatie opgevraagd worden bij de president van jouw huidige gerecht.

Na de brievenselectie vinden er tenminste twee sollicitatiegesprekken plaats: op dinsdag 12 juli 2022 met de Benoemings Advies Commissie (BAC) en op woensdag 27 juli 2022 met het bestuur en een teamvoorzitter. Een mogelijk derde gesprek vindt voorafgaand aan deze gesprekken plaats met de Selectie Advies Commissie (SAC) op maandag 4 juli 2022.

Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.