Het gerechtshof ’s-Hertogenbosch is op zoek naar een Teamvoorzitter Strafrecht

Werken bij het gerechtshof  ‘s-Hertogenbosch

Bij ons hof werken gemotiveerde professionals die houden van aanpakken. De sfeer is goed. Kennis delen met collega’s en jezelf verder ontwikkelen in je vak vinden we belangrijk. We staan open voor vernieuwende initiatieven en voor feedback. Het hof ’s-Hertogenbosch is er voor iedereen en dat zien we graag terug in de samenstelling van onze organisatie.

Wat je gaat doen

Met je collega-teamvoorzitter ben je verantwoordelijk voor de resultaten van het rechtsgebied strafrecht dat uit twee teams bestaat. Samen tellen die teams ongeveer 150 medewerkers. Je bent verantwoordelijk voor het integraal aansturen van één van die teams. Je doet dit in lijn met management- en resultaatafspraken met als doel het team optimaal te laten functioneren. Coaching en motivering staan voorop. Dat vraagt om een stijl van leidinggeven waarbij vertrouwen een sleutelwoord is.

Als leidinggevende maak je deel uit van het managementteam en ben je betrokken bij de keuzes van het bestuur die het hof als geheel aangaan. Daarmee draag je bij aan het strategische beleid en de doelstellingen van de teams strafrecht en van het hof. Je werkt nauw samen met op de eerste plaats je collega-teamvoorzitter, met de coördinatoren voor de juridische ondersteuning en voor de administratie en met het bestuur. Daarnaast heb je regelmatig overleg met het Openbaar Ministerie en onze andere ketenpartners en met de teamvoorzitters van andere rechtsgebieden binnen ons hof.

Wat de komende periode onze grootste uitdaging is

De grootste uitdagingen waarvoor wij ons gesteld zien zijn enerzijds het blijven waarborgen van kwalitatief goede en tijdige rechtspraak in hoger beroep en anderzijds het ontwikkelen  van onze teams voor de toekomst. De kwaliteiten en competenties van onze professionals zijn belangrijk voor het bereiken van onze doelen. We investeren daarom in kwaliteit, verbinding, opleiding en loopbaanperspectief. Gezien de verwachte personele ontwikkeling van de teams gaat bijzondere aandacht uit naar de werving en selectie van nieuwe collega’s, zowel raadsheren als gerechtsjuristen. Als teamvoorzitter vervul je bij het voorgaande een centrale rol. Daarnaast ligt de focus op het bewaken van de productievoortgang en goed georganiseerde werkprocessen. Denk daarbij aan het rooster, de zittingsmonitor, de cassatievoorraad en de plannings- en controlcyclus, zodat we aan onze maatschappelijke opdracht (de berechting van strafbare feiten in hoger beroep, tegen aanvaardbare kosten en vlotte doorlooptijden) kunnen blijven voldoen.

Wie zoeken wij

Je bent een teamspeler en stuurt samen met je collega-teamvoorzitter en de andere leden van het managementteam op goede resultaten. Je hebt een duidelijke, stabiele visie en stelt haalbare doelen waar naartoe wordt gewerkt. Je bewaakt de belangen van de professionals in je team en bent organisatiesensitief. Je motiveert medewerkers in hun ontwikkeling en stimuleert hun talenten. Waar mogelijk geef je professionals de ruimte en waar nodig ben je sturend. Je bent overtuigend, initiatiefrijk en staat open voor verandering en vernieuwing. Je bent ook inhoudelijk een sparringpartner voor collega’s en hebt dus ruime ervaring met het strafrecht. De uitgebreide functieomschrijving en de vereiste competenties zijn na te lezen in het landelijke functieprofiel van teamvoorzitter.

Wat we je bieden

We bieden je een veelzijdige en uitdagende functie binnen een goed samenwerkend team. Het betreft een functie met een fulltime aanstelling (36 uur per week). Het salaris bedraagt minimaal € 7.951,72 en maximaal € 9.393,02 bruto per maand (salariscategorie 7) bij een 36-urige werkweek, exclusief 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. Ben je nog geen senior raadsheer dan ontvang je in eerste instantie een toelage. Reiskosten voor woon-werkverkeer met het openbaar vervoer worden vergoed.

Interesse?

Ben jij een enthousiaste en ervaren rechter of raadsheer met verbindende en coachende kwaliteiten en heb jij het vermogen om een team te leiden? Dan nodigen we je uit om uiterlijk 7 december 2022 jouw sollicitatiebrief met curriculum vitae en twee schriftelijke referenties te sturen aan de president van het gerechtshof ‘s-Hertogenbosch, Gerard Tangenberg via PenO.sollicitatie.hof-she@rechtspraak.nl

Wil je graag meer weten over de functie van teamvoorzitter strafrecht? Neem dan contact op met Gerard Tangenberg, president van het gerechtshof ’s-Hertogenbosch, telefoon 06 10 05 78 89 of met teamvoorzitter Juliette Nederlof, telefoon 06 22 40 62 83. Meer informatie over het gerechtshof ‘s-Hertogenbosch vind je op Werkenbijderechtspraak.nl

Na ontvangst van jouw sollicitatie kan informatie opgevraagd worden bij de president van jouw huidige gerecht.

Na de brievenselectie vinden er ten minste twee sollicitatiegesprekken plaats: op 15 december 2022 met de Benoemings Advies Commissie (BAC) en op 21 december 2022 met het bestuur en een teamvoorzitter. Er vindt een gesprek met de Selectie Advies Commissie (SAC) plaats wanneer je nog geen lid van dit college bent. Dat gesprek vindt dan plaats op 19 december 2022 .

Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.