Ervaren (senior) rechters teams Strafrecht

De rechtbank Rotterdam bestaat uit twee hoofdlocaties, Rotterdam en Dordrecht, waar jaarlijks circa 210.000 zaken worden behandeld. De rechtbank Rotterdam heeft ongeveer 950 medewerkers in dienst waarvan 200 rechters. De ambitie van de rechtbank Rotterdam is om het werk op beide locaties te organiseren met de blik van buiten naar binnen. De maatschappij en het perspectief van de rechtzoekende staan daarbij centraal. Met een haven van wereldformaat in de nabijheid is de rechtbank Rotterdam gespecialiseerd op het terrein van (inter)nationale scheepvaart-, haven- en handelszaken. Daarnaast is de rechtbank exclusief bevoegd op het terrein van telecommunicatierecht, mededingingsrecht en financieel toezicht.

De rechtbank behandelt met regelmaat zware strafzaken die deels gerelateerd zijn aan de grootstedelijke problematiek van de regio Rotterdam-Dordrecht. De rechtbank oordeelt verder over een groot deel van de zaken van het landelijk parket dat de (inter)nationale misdaad bestrijdt. Daaronder zijn steeds vaker fraudezaken en terrorisme-gerelateerde zaken. Vanaf 2018 concentreren het landelijk parket en het functioneel parket de behandeling van deze zaken bij vier rechtbanken, waaronder de rechtbank Rotterdam. De instroom van de strafzaken neemt bovendien toe.

Voor de behandeling van strafzaken is de rechtbank Rotterdam op zoek naar

 

ERVAREN (SENIOR) RECHTERS

Teams strafrecht

 

Belangstelling

Indien u belangstelling heeft voor een van deze vacatures kunt u uw schriftelijke reactie met uw Curriculum Vitae richten aan de president van de rechtbank Rotterdam, mevrouw mr. R.G. de Lange-Tegelaar, via VacaturesRechtbankRotterdam@rechtspraak.nl

Voor meer informatie over de procedure en de rechtbank Rotterdam kunt u contact opnemen met de president, mevrouw mr. R.G. de Lange-Tegelaar, telefoon (088)-3626261 (management assistente)