Ervaren rechters en senior rechters

De rechtbank Rotterdam bestaat uit twee hoofdlocaties, Rotterdam en Dordrecht, waar jaarlijks zo’n 210.000 zaken worden behandeld. De rechtbank Rotterdam heeft ongeveer 950 medewerkers in dienst waarvan 200 rechters. De rechtbank heeft de ambitie om het werk op beide locaties, Rotterdam en Dordrecht, te organiseren met de blik van buiten naar binnen. De maatschappij en het perspectief van de rechtzoekende staan daarbij centraal.

Met een haven van wereldformaat heeft de Rotterdamse rechtbank zich gespecialiseerd op het terrein van (inter)nationale scheepvaart-, haven- en handelszaken. Per 1 januari 2017 is de rechtbank Rotterdam exclusief bevoegd voor scheepvaartzaken. Daarnaast is de rechtbank exclusief bevoegd op het terrein van telecommunicatierecht, mededingingsrecht en financieel toezicht. Tevens behandelt de rechtbank de door het Landelijk Parket en Functioneel Parket aangeleverde strafzaken onder andere op het gebied van georganiseerde misdaad en fraude.

De rechtbank Rotterdam is voor alle rechtsgebieden op zoek naar

ERVAREN RECHTERS EN SENIOR RECHTERS

Alle rechtsgebieden

Ter bevordering van de organisatorische flexibiliteit en de professionele ontwikkeling van de rechter geldt voor rechters bij de rechtbank Rotterdam een roulatiebeleid. Dit beleid biedt u de mogelijkheid om binnen verschillende rechtsgebieden en verschillende locaties te werken. De locaties waar u zult werken worden in overleg vastgesteld. U werkt in teamverband met andere rechters en juridisch en administratief medewerkers.

Belangstelling

Indien u belangstelling heeft voor een overstap naar de rechtbank Rotterdam kunt u uw schriftelijke reactie met uw Curriculum Vitae richten aan de president van de rechtbank Rotterdam, mevrouw mr. R.G. de Lange-Tegelaar, via VacaturesRechtbankRotterdam@rechtspraak.nl

 

Voor meer informatie over de procedure en de rechtbank Rotterdam kunt u contact opnemen met de president, mevrouw mr. R.G. de Lange-Tegelaar, telefoon (088)-3626261 (management assistente).