Ervaren rechter (m/v) rechtbank Overijssel

De rechtbank Overijssel bestrijkt het gebied van de provincie Overijssel met vestigingen in Almelo, Zwolle en Enschede. De rechtbank Overijssel onderscheidt zich als een rechtbank waar de lijnen kort zijn en mensen op een prettige manier met elkaar samenwerken.

De ambitie van de rechtbank Overijssel is om nog meer dan voorheen de rechtspraak af te stemmen op de rechtzoekende, waarbij het uitgangspunt is om het elke dag een beetje beter te doen. Dit betekent dat de rechtbank wil staan voor moderne, rechtvaardige en toekomstbestendige rechtspraak die anticipeert op maatschappelijke ontwikkelingen. Daarbij is kwaliteit van de rechtspraak de goede balans tussen vakmanschap, efficiency en maatschappelijke relevantie. Om dit te kunnen bereiken wordt van iedere medewerker verwacht dat hij leert van de buitenwereld en van collega’s. Samenwerken is daarbij essentieel waarbij iedereen ertoe doet en zich vrij mag voelen om zijn of haar bijdrage te leveren. Van onze rechters verwachten wij dat zij daar als professional een voorbeeldrol in vervullen.

Het team Kanton & Handel heeft plaats voor een:

Ervaren rechter (m/v)

Wat vragen wij?

Wij zijn op zoek naar een rechter met ruime ervaring op het gebied van het civiele recht.

De rechtbank wil met de openstelling van deze vacature bovenstaande ambitie een verdere impuls geven.

Wij zijn op zoek naar een rechter die inhoud weet te geven aan de verdere modernisering van de rechtspraak, het werken aan professionele standaarden en de gewenste regierol.

Wij verwachten flexibiliteit en de bereidheid om te werken daar waar het werk is. Voor ons zijn rechters niet alleen onafhankelijke professionals maar ook medewerkers die verantwoordelijk zijn voor het functioneren van de organisatie. Daarom verwachten wij de bereidheid om een bijdrage te leveren aan het goed functioneren van de organisatie door inhoudelijke en/of organisatorische werkzaamheden op te pakken.

Wat bieden wij?

De rechtbank Overijssel biedt een leuke werkomgeving waarin, in lijn met onze visie, geluisterd wordt naar de rechtzoekende. De afgelopen tijd zijn in het team handel-kanton belangrijke stappen gezet, bijvoorbeeld bij de invoering van de professionele standaarden. Wij willen je de ruimte geven om daar je bijdrage aan te leveren en hierin het verschil te kunnen maken. Wij zijn één van de kleinste rechtbanken, dit betekent dat de lijnen kort zijn. Samen met je collega’s krijg je de mogelijkheid om je niet alleen te ontwikkelen in je rechtsgebied en rol als rechter maar ook om de rechtbank Overijssel te ontwikkelen naar een toekomstbestendige organisatie.

De taken en competenties van deze functie zijn omschreven in het referentieprofiel rechter. Het referentieprofiel kunt u vinden op werkenbijderechtspraak.nl.

Een referentiecheck kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Informatie over de functie en de arbeidsvoorwaarden kun je informatie inwinnen bij de president, mr. Bart van Meegen, telefoonnummer 088 361 41 54 of 06 40 59 55 22 of waarnemend teamvoorzitter Hans Krake, telefoonnummer 06 23 66 58 49.

Sollicitatieprocedure. Het betreft hier een doorlopende procedure.

Wij ontvangen je sollicitatiebrief en CV graag via mail, op emailadres: PenO.werving_selectie.rb-ove@rechtspraak.nl, onder vermelding van de functienaam.