Ben je een ervaren en bevlogen rechter of raadsheer met ruime kennis van het strafrecht en zo mogelijk ook het bestuursrecht en hou je van diepgang in jouw werk? Lijkt het je leuk om samen met collega-raadsheren recht te spreken en ben je misschien toe aan een volgende stap in jouw loopbaan? Dan is dit jouw kans! Het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden is voor zijn afdeling strafrecht op zoek naar een

raadsheer strafrecht en Mulder

locatie Leeuwarden

Het gerechtshof

Jaarlijks behandelt en beslist het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden in ruim 25.000 hoger beroepszaken van vier rechtbanken uit zeven provincies. Collegiale besluitvorming door drie raadsheren met oog voor de menselijke maat en de ontwikkelingen in de samenleving. Bij ons hof werken ongeveer 525 collega’s, onder wie 160 raadsheren. We zijn één hof met kantoorlocaties in Arnhem en Leeuwarden en zittingslocaties in Arnhem, Leeuwarden en Zwolle.

Samen werken wij op hoog niveau aan het bereiken van onze doelstelling: goede, tijdige en begrijpelijke rechtspraak in hoger beroep.

Binnen onze hechte teams werken we hard en voelen we ons verantwoordelijk voor ons werk. Een plezierige werkomgeving vinden we heel belangrijk. De sfeer is informeel en collegiaal. We streven naar een hof met een diversiteit aan achtergronden, oriëntaties en kennis. Nieuwe collega’s die daaraan bijdragen nodigen we van harte uit om te solliciteren!

De afdeling strafrecht

De afdeling strafrecht bestaat uit zes teams waarin raadsheren, senior gerechtsjuristen en administratieve medewerkers nauw samenwerken. De juridische teams zijn verdeeld over beide kantoorlocaties en worden op elke locatie ondersteund door een team administratie. Onze afdeling strafrecht heeft drie bijzondere wettelijke kamers: de penitentiaire kamer, de militaire kamer en de Mulder kamer.

Wie zoeken wij?

Wij zijn op zoek naar een raadsheer die ingezet gaat worden in zowel het strafrecht als in de Mulder kamer in een van onze of beide strafrechtteams op locatie Leeuwarden. De verdeling is 50% strafrecht en 50% Mulder. Je hebt ruime ervaring als rechter of raadsheer in het strafrecht en hebt bij voorkeur ook (enige) ervaring in het bestuursrecht. Je bent gericht op samenwerking. Je mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid en oordeelsvorming zijn van hoog niveau. Ook vind je het leuk om jouw specifieke kennis of deskundigheid over te dragen aan collega’s. Wij verwachten van alle medewerkers dat zij feedback geven en ontvangen op effectieve wijze en dat je een verbindende factor bent tussen onze medewerkers in Leeuwarden en Arnhem over alle geledingen heen.

Meer informatie kun je vinden in het landelijk profiel van raadsheer. Deze is te vinden op www.rechtspraak.nl

Rechtspositie

De arbeidsvoorwaarden zijn geregeld volgens de WRRA. Het salaris bedraagt minimaal € 7.951,72 en maximaal € 8.765,76 bij een 36-urige werkweek (salariscategorie 8), exclusief 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. Binnen ons hof vinden we werken met digitale werkdossiers belangrijk. Om je hierbij optimaal te faciliteren krijg je de beschikking over uitstekende ICT hulpmiddelen.

Informatie

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Karsten Gilhuis, 06 13 35 99 45 (afdelingsvoorzitter) of Jelmer Beswerda,06 46 90 84 09, teamvoorzitter. Het is natuurlijk ook mogelijk om een oriënterend gesprek te plannen en/of een (digitaal) kopje koffie te drinken met Karsten, Jelmer, Eddie Bongers (rechterlijk bestuurslid) en/of Jonneke Oosting (president).

Wil je meer weten over de procedure, dan kun je contact opnemen met onze HRM adviseur, Janneke Berendsen, 06 27 62 56 98.

Interesse?

Ben je toe aan een volgende stap in jouw loopbaan? Reageer dan en stuur jouw sollicitatiebrief met cv naar solliciteren.gh.arnhem-leeuwarden@rechtspraak.nl t.a.v. mr. Z.J. (Jonneke) Oosting, voorzitter van het gerechtsbestuur.