Het gerechtshof ’s-Hertogenbosch zoekt een raadsheer familie- en jeugdrecht

Het gerechtshof ’s-Hertogenbosch wil met modern vakmanschap bijdragen aan tijdige, deskundige en toegankelijke rechtspraak. Medewerkers máken het gerechtshof. Hun kwaliteiten en competenties zijn belangrijk voor het bereiken van onze doelen. Daarom geeft het gerechtshof ruim baan aan de professional. We stimuleren kwaliteit en investeren in opleiding en (persoonlijk) leiderschap. We voeren onze werkzaamheden uit in nauwe onderlinge samenwerking en op hoog niveau. We zijn ons bewust van onze onafhankelijke rol in de rechtstaat. En tegelijk hebben we oog voor wat er leeft in de samenleving.

Voor het team familie- en jeugdrecht zoekt het gerechtshof ’s-Hertogenbosch een raadsheer met brede juridische kennis en ruime ervaring met het rechtspreken op het gebied van het personen-, familie- en jeugdrecht, die bij voorkeur ook inzetbaar is in een ander rechtsgebied. Het hof is in het bijzonder op zoek naar een raadsheer die ruime ervaring heeft met alimentatiezaken.

Wat u gaat doen

Als raadsheer behandelt en beslist u – als lid van een meervoudige kamer – zaken in hoger beroep. U spreekt recht in individuele zaken met voortdurende aandacht voor rechtseenheid, rechtsontwikkeling en rechtsbescherming tegen de achtergrond van de onderliggende problemen in de samenleving. U werkt nauw samen met andere raadsheren en met juridisch en administratief medewerkers.

Wie wij zoeken

Wij zoeken een ervaren rechter of raadsheer. U heeft brede juridische kennis en ruime ervaring met rechtspreken op het gebied van het familie- en jeugdrecht. U durft beslissingen te nemen en bent in staat in gesprek met de mensen de mogelijkheden te verkennen van een finale oplossing van hun geschillen.
U bent bij voorkeur inzetbaar in meerdere rechtsgebieden en bent bereid om te rouleren. Ook bent u samenwerkingsgericht.

Wat wij bieden

Het betreft een functie met een fulltime aanstelling (36 uur per week). Het salaris bedraagt minimaal € 7.795,80 en maximaal € 8.593,79 bruto per maand bij een 36-urige werkweek, exclusief 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. Reiskosten voor woon-werkverkeer met het openbaar vervoer (2e klasse) worden vergoed. U kunt gedeeltelijk thuiswerken via een digitale werkplek. Een detachering behoort tot de mogelijkheden.

Meer informatie

Meer informatie over de functie van raadsheer is terug te vinden in het functieprofiel van raadsheer. Deze is op te vragen via e-mailadres: PenO.sollicitatie.hof-she@rechtspraak.nl. Daarnaast kunt u contact opnemen met Cora Antens, teamvoorzitter team familie- en jeugdrecht, telefoon (088) 36 20 827.

Meer informatie over het gerechtshof ’s-Hertogenbosch vindt u op Werkenbijderechtspraak.nl.

Reageren

Heeft u interesse in de functie van raadsheer, stuurt u dan uw sollicitatie met curriculum vitae en 3 schriftelijke referenties aan de president van het gerechtshof ‘s-Hertogenbosch, de heer mr. G. Tangenberg. Het e-mailadres is PenO.sollicitatie.hof-she@rechtspraak.nl.

Na ontvangst van uw sollicitatie kan informatie worden opgevraagd bij de president van uw huidige gerecht.

Procedure

Wanneer u bent geselecteerd, heeft u een gesprek met de Selectieadviescommissie (SAC) en met het bestuur.
Als u vragen heeft over de procedure dan kunt u contact opnemen met Jenny van Uden, senior P&O adviseur, telefoon 088 362 36 53.