Rechtbank Noord-Nederland zoekt fiscalist om opgeleid te worden tot rechter, m/v, 36 uur

De rechtbank Noord-Nederland
De rechtbank Noord-Nederland biedt ruimte aan professionals, waarbij verbinding met de samenleving een belangrijk uitgangspunt is. Het bestuur en management vertalen de ontwikkelingen in de samenleving naar doelen in de organisatie. Onze medewerkers werken resultaatgericht waarbij ze hun kwaliteiten en verantwoordelijkheden maximaal kunnen ontplooien. De rechtbank hecht grote waarde aan de kernwaarden van de Rechtspraak (integriteit, professionaliteit en onafhankelijkheid). De rechtbank Noord-Nederland heeft vestigingen in Groningen, Assen en Leeuwarden. Omdat de rechtbank op drie locaties werkt, staan daarnaast flexibiliteit, de bereidheid om samen te werken en mobiliteit voorop.

De rechtbank Noord-Nederland heeft een opleidingsplaats beschikbaar voor een jurist met ruime juridische werkervaring, die binnen afzienbare tijd een opleiding tot rechter wil afronden.

De afdeling
De belastingrechter werkt in de afdeling Bestuursrecht en behandelt zaken in onze drie zittingsplaatsen Assen, Groningen en Leeuwarden. Het team is op zoek naar iemand met een gedegen kennis van het belastingrecht en met ruime werkervaring. Daarnaast heb je een bredere belangstelling en ben je bereid je in andere vakgebieden te verdiepen. Na voltooiing van de opleiding versterk je het team dat belastingzaken, zowel rijksbelastingen als lokale heffingen behandelt.

 De opleiding
De opleiding duurt minimaal 15 maanden en is toegespitst op jouw opleiding en ervaring. Meer weten over de sollicitatieprocedure en de opleiding? Kijk op www.rechtspraak.nl  Of neem contact op met de Landelijke Selectiecommissie Rechters, tel. 088 361 10 25 of lsr@rechtspraak.nl.

Bijzonderheden

  • Minimaal passieve beheersing van de Friese taal is gewenst of bereidheid tot het volgen van een cursus Fries verstaan en lezen.
  • Van jou wordt verwacht dat je inzetbaar bent op alle drie de locaties van de rechtbank Noord-Nederland (Groningen, Assen en Leeuwarden).

Meer informatie?
Voor meer informatie over de functie-eisen en arbeidsvoorwaarden verwijzen we jou naar de site van www.rechtspraak.nl. De vacature wordt op deze website doorlopend gepubliceerd. De voorselectie wordt verricht door de Landelijke Selectiecommissie Rechter (LSR). Na gebleken geschiktheid zal de selectiecommissie van de rechtbank jou uitnodigen voor een sollicitatiegesprek. De sollicitatieprocedure duurt ongeveer 10 weken.

Voor inlichtingen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met het secretariaat van de LSR, via 088 361 10 25 of lsr@rechtspraak.nl. Voor functie-inhoudelijke informatie of informatie over de opleiding kun je contact opnemen met de rechtbank Noord-Nederland, mevrouw mr. M. van den Bosch, senior rechter, bereikbaar via telefoonnummer 06 50 84 77 05.

Interesse?
Je kunt jouw sollicitatie met bijlagen richten aan de LSR via het digitale sollicitatieformulier.

Het betreft een doorlopende vacature zonder sluitingsdatum