Teamvoorzitter juridisch-rechter bestuursrecht, 32-36 uur, locatie Utrecht

De combinatie van het contact met de medewerkers en oog voor de organisatie van je team, de afdeling en de rechtbank, maakt dat je als teamvoorzitter veelzijdig werk hebt. Je draagt concreet bij aan het goed functioneren van de rechtbank. Dat is fijn, betekenisvol en dankbaar werk.”
Eugenie Seelen, teamvoorzitter juridisch bestuursrecht.

Zoek jij een veelzijdige uitdaging waarbij je met één been in de juridische inhoud en één been in het management staat en wil je jezelf (verder) ontwikkelen als leidinggevende? Lees dan verder!

Wat maakt deze functie zo aantrekkelijk?

Werken bij de rechtbank Midden-Nederland betekent een bijdrage leveren aan een rechtvaardige samenleving. Alle collega’s van onze rechtbank leveren daaraan een bijdrage.

Als teamvoorzitter bestuursrecht geef je leiding aan een juridisch team dat bestaat uit 20-25 juristen en rechters. Jij zorgt voor een goed werkklimaat, waarin mensen met plezier samenwerken en eigenaarschap nemen voor de belangrijke maatschappelijke rol die we vervullen. Als teamvoorzitter maak je deel uit van het managementteam (MT) van de afdeling bestuursrecht. Met het MT ontwikkel je een visie voor het lange termijnbeleid op het gebied van optimalisering van de organisatie, het kwaliteitsdenken en kwaliteitsbewustzijn binnen de afdeling.

Wat ga je doen?

Je begrijpt de maatschappelijke relevantie van de zaken die worden behandeld en denkt met je team mee over meer efficiënt werken met behoud van kwaliteit en het leveren van maatwerk als zaken daarom vragen. Verder:

 • Draag je zorg voor de kwaliteit en productie van het team en zorg je ervoor dat jouw teamleden hun werk professioneel kunnen blijven doen
 • Bewaak je de balans tussen kwaliteit en kwantiteit
 • Stimuleer je dat het team zich voortdurend ontwikkelt, samenwerkt, eigen verantwoordelijkheid neemt en dat medewerkers hun kennis delen
 • Houd je je bezig met HR-gerelateerde zaken zoals opleiding en ontwikkeling van medewerkers, werving en selectie en verzuim
 • Krijg je ruimte om nieuwe initiatieven en nieuwe ontwikkelingen te bedenken en door te voeren
 • Kun je als rechter zittingen doen, naast je managementtaken
 • Maak je onderdeel uit van het leidinggevendenteam van de rechtbank dat het bestuur adviseert en ondersteunt bij het reilen en zeilen van de rechtbank

Wat we van je vragen

Als rechter heb je natuurlijk al affiniteit met de rechtspraak. Kennis van het bestuursrecht is hierbij mooi meegenomen, maar zeker geen must in je rol als leidinggevende. Je hebt leidinggevende vaardigheden, zoekt van nature de samenwerking, hebt overtuigingskracht en weet collega’s te inspireren en coachen om ook hun eigen bijdrage te leveren aan een rechtvaardige samenleving.

Wat we je bieden

We bieden jou een functie waarin je samen met collega teamvoorzitters leert en ontwikkelt binnen een professioneel team. Aan deze functie is een salaris in schaal RA08 (maximaal € 8.593,79 bruto op basis van 36 uur) en een maandelijkse toelage van € 250,00 bruto verbonden. Je krijgt naast een uitdagende functie uiteraard ook volop de kans je verder te ontwikkelen in je rol door middel van een management development traject en we helpen je snel in het zadel als leidinggevende binnen onze rechtbank.

Werken bij de rechtbank Midden-Nederland

In onze rechtbank is ruimte om je te ontwikkelen en eigen initiatief te tonen. Het is onze overtuiging dat als je werk doet dat aansluit bij je innerlijke drijfveer en bij gedeelde waarden, je met plezier kan werken en bereid bent het beste van jezelf te geven. Wij werken met drie kernwaarden namelijk: Betrouwbaar, Lef en Samenwerken met plezier en vinden het ontzettend belangrijk dat we bij alles wat we doen nadenken of het voldoet aan onze kernwaarden.

De afdeling bestuursrecht

De afdeling bestuursrecht bij de rechtbank Midden-Nederland bestaat uit drie juridische teams en een administratief team, die allemaal vanuit de locatie Utrecht werken. De juridische teams worden aangestuurd door een teamvoorzitter en bestaan uit (senior) rechters, juridisch adviseurs en (junior/senior) gerechtsjuristen. In het administratieve team werken administratief (juridisch) medewerkers, aangestuurd door twee operationeel leidinggevenden onder leiding van een teamvoorzitter.

Interesse?

Mail je gemotiveerde sollicitatiebrief en curriculum vitae uiterlijk 1 juni 2023 naar recruitment.RB-MNL@rechtspraak.nl o.v.v. “vacature TVJ-rechter bestuursrecht” t.a.v. het bestuur van de rechtbank Midden-Nederland.

 • Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je bellen met Patricia Messer-Dinnissen, president, op telefoonnummer 088 362 00 97.
 • Wil je weten hoe Eugenie Seelen van de afdeling bestuursrecht de rol van teamvoorzitter ervaart? Ze vertelt je ook graag meer over de inhoud van de functie 06 12 16 35 28
 • Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met de afdeling P&O (06 21 25 61 85)
 • Zowel de 1e als de 2e selectieronde zijn op dinsdag 6 juni 2023. Het gesprek met het bestuur is op vrijdag 23 juni 2023. Ben je niet beschikbaar op de aangegeven data? Wij kijken graag naar een passend moment.
 • Een assessment maakt deel uit van de selectieprocedure. Deze vindt plaats op maandag 12 of donderdag 15 juni 2023. 

Rechtbank Midden-Nederland wil een organisatie zijn waar iedereen welkom is. We geloven dat de kracht van diversiteit de kwaliteit van ons werk verhoogt. Jouw unieke perspectief is daarbij waardevol. We zijn benieuwd naar jouw persoonlijke verhaal, je kwaliteiten en je werk- en levenservaring.

Het inwinnen van referenties behoort tot de procedure.