Raadsheren Strafrecht

Raadsheren gezocht!

Bent u een ervaren en bevlogen rechter of raadsheer met ruime kennis van het strafrecht en houdt u van diepgang in uw werk? Lijkt het u leuk om samen met collega-raadsheren recht te spreken en bent u misschien toe aan een volgende stap in uw loopbaan? Dan is dit uw kans! Het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden is voor zijn afdeling strafrecht zowel in Arnhem als in Leeuwarden op zoek naar

raadsheren strafrecht

doorlopende vacature

Ons gerechtshof
Jaarlijks behandelt en beslist het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden in ruim 25.000 hoger beroepzaken van vier rechtbanken uit zeven provincies. Bij ons hof werken ongeveer 400 collega’s, onder wie 150 raadsheren. We werken in de zittingsplaatsen Arnhem, Leeuwarden en Zwolle op hoog niveau samen aan het bereiken van onze doelstelling; goede, tijdige en begrijpelijke rechtspraak in hoger beroep.

Onze afdeling strafrecht
De afdeling strafrecht bestaat uit vier teams waarin raadsheren en juridisch medewerkers nauw samenwerken. Deze juridische teams zijn verdeeld over beide kantoorlocaties en worden op elke locatie ondersteund door een team administratie. Onze afdeling strafrecht heeft drie bijzondere wettelijke kamers: de penitentiaire kamer, de militaire kamer en de Mulder kamer.

Binnen onze hechte teams werken we hard en voelen we ons verantwoordelijk voor ons werk. Een plezierige werkomgeving vinden we heel belangrijk. De sfeer is informeel en collegiaal. We willen graag een afdeling zijn met een diversiteit aan achtergronden, oriëntaties en kennis. Nieuwe collega’s die daaraan bijdragen nodigen we van harte uit om te solliciteren.

Wij bieden
Wij bieden -naast goede arbeidsvoorwaarden- een afwisselende werkomgeving met uw basiswerkplek in Arnhem of Leeuwarden, waarbij van u wordt verwacht zo nodig ook (incidenteel) zittingen in Zwolle te doen. In Zwolle zijn flexwerkplekken aanwezig. Binnen ons hof vinden we werken met digitale werkdossiers belangrijk. Om u hierbij optimaal te faciliteren krijgt u de beschikking over uitstekende hulpmiddelen.

Interesse?
Bent u toe aan een volgende stap in uw loopbaan? Reageer dan en stuur uw sollicitatiebrief met cv en de namen en e-mailadressen van 3 referenten naar solliciteren.gh.arnhem-leeuwarden@rechtspraak.nl t.a.v. de president mr A.R. van der Winkel. Voorafgaand aan de sollicitatiegesprekken vindt er een oriënterend gesprek plaats met de president en de afdelingsvoorzitter strafrecht.

Wilt u eerst meer weten over de functie van raadsheer of van raadsheer in opleiding bij ons hof? Neem dan contact op met mr. Willy Weerkamp (06-25054345), afdelingsvoorzitter strafrecht. Voor meer informatie over het functieprofiel en de procedure kunt u contact opnemen met Janneke Berendsen-Huisman, HRM adviseur, j.huisman@rechtspraak.nl