Raadsheren strafrecht gezocht

Bent u een ervaren en bevlogen rechter of raadsheer met ruime kennis van het strafrecht en houdt u van diepgang in uw werk? Lijkt het u leuk om samen met collega-raadsheren recht te spreken en bent u misschien toe aan een volgende stap in uw loopbaan? Dan is dit uw kans! Het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden is voor zijn afdeling strafrecht op zoek naar

6 raadsheren strafrecht

Het gerechtshof

Jaarlijks behandelt en beslist het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden in ruim 25.000 hoger beroepzaken van vier rechtbanken uit zeven provincies. Bij ons hof werken ruim 450 collega’s, onder wie 160 raadsheren. We werken in de zittingsplaatsen Arnhem, Leeuwarden en Zwolle op hoog niveau samen aan het bereiken van onze doelstelling; goede, tijdige en begrijpelijke rechtspraak in hoger beroep.

De afdeling strafrecht

De afdeling strafrecht bestaat uit vier teams waarin raadsheren en juridisch medewerkers nauw samenwerken. Deze juridische teams zijn verdeeld over beide kantoorlocaties en worden op elke locatie ondersteund door een team administratie. Onze afdeling strafrecht heeft drie bijzondere wettelijke kamers: de penitentiaire kamer, de militaire kamer en de Mulder kamer.

Binnen onze hechte teams werken we hard en voelen we ons verantwoordelijk voor ons werk. Een plezierige werkomgeving vinden we heel belangrijk. De sfeer is informeel en collegiaal. We willen graag een afdeling zijn met een diversiteit aan achtergronden, oriëntaties en kennis. Nieuwe collega’s die daaraan bijdragen nodigen we van harte uit om te solliciteren.

Wij bieden

Wij bieden -naast goede arbeidsvoorwaarden- een afwisselende werkomgeving met uw basiswerkplek in Arnhem of Leeuwarden, waarbij van u wordt verwacht zo nodig ook zittingen in Zwolle te doen. Binnen ons hof vinden we werken met digitale werkdossiers belangrijk. Om u hierbij optimaal te faciliteren krijgt u de beschikking over uitstekende hulpmiddelen.

Raadsheer in opleiding

Ook kandidaten van buiten de rechtspraak kunnen solliciteren. Zij worden eerst opgeleid in het ambt van raadsheer. Voor meer informatie over deze procedure verwijzen wij u naar de link https://www.werkenbijderechtspraak.nl/rechter-of-raadsheer-worden/werving-selectie-en-opleiding/

Interesse?

Bent u toe aan een volgende stap in uw loopbaan? Reageer dan en stuur uw sollicitatiebrief met cv en de namen en e-mailadressen van 3 referenten naar solliciteren.gh.arnhem-leeuwarden@rechtspraak.nl t.a.v. mr. A.R. (Fred) van der Winkel, voorzitter van het gerechtsbestuur. De sollicitatieprocedure start met een oriënterend gesprek met de president en de afdelingsvoorzitter strafrecht.

Wilt u eerst meer weten over de functie van raadsheer of van raadsheer in opleiding bij ons hof? Neem dan contact op met mr. W.M. (Willy) Weerkamp (06-25054345), afdelingsvoorzitter strafrecht. Voor meer informatie over het functieprofiel en de procedure kunt u contact opnemen met Janneke Berendsen-Huisman, HRM adviseur, j.huisman@rechtspraak.nl