Raadsheren gezocht!

Bent u een ervaren en bevlogen rechter of raadsheer met ruime kennis van het familie- en/of handelsrecht en houdt u van diepgang in uw werk? Zoekt u samenwerking met collega-raadsheren in de meervoudige rechtspraak en bent u toe aan een volgende stap in uw loopbaan? Dan is dit uw kans! Het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden is voor zijn afdeling civiel recht zowel in Arnhem als in Leeuwarden op zoek naar meerdere

raadsheren familie of handelsrecht

Ons gerechtshof

Jaarlijks behandelt en beslist het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden in ruim 25.000 hoger beroepszaken van vier rechtbanken uit zeven provincies. Bij ons hof werken ruim 450 collega’s, onder wie zo’n 160 raadsheren. We werken in de zittingsplaatsen Arnhem, Leeuwarden en Zwolle op hoog niveau samen aan het bereiken van onze doelstelling: goede, tijdige en begrijpelijke rechtspraak in hoger beroep.

Onze afdeling civiel recht

In de afdeling civiel recht worden handelszaken en familiezaken behandeld. In Leeuwarden heeft de afdeling civiel recht twee juridische teams en een team administratie. In Arnhem zijn daarvoor drie juridische teams en een team administratie. Een juridisch team bestaat uit een teamvoorzitter, raadsheren en juridisch medewerkers. De sfeer is informeel en collegiaal. Binnen onze hechte teams werken we hard en voelen we ons verantwoordelijk voor ons werk. Een plezierige werkomgeving vinden we heel belangrijk. We willen graag een afdeling zijn met een diversiteit aan achtergronden, oriëntaties en kennis. Nieuwe collega’s die daaraan bijdragen nodigen we van harte uit om te solliciteren.

Wat gaat u doen?

Als raadsheer behandelt en beslist u – vrijwel altijd meervoudig – familie- of handelszaken in hoger beroep. De meervoudige zitting staat centraal in de behandeling van onze zaken. Onze hoogopgeleide juridisch medewerkers ondersteunen u in uw werkzaamheden.

Wij zoeken

De raadsheer die wij zoeken beschikt over kennis in de volle breedte van het familie- dan wel het handelsrecht en daarbinnen over diepgaande kennis in tenminste een relevant aandachtsgebied. Daarnaast heeft hij ruime ervaring als rechter en zijn de competenties luistervaardigheid, mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid en oordeelsvorming van hoog niveau.

Wij bieden

Wij bieden – naast goede arbeidsvoorwaarden – een afwisselende werkomgeving met uw basiswerkplek in Arnhem of Leeuwarden, waarbij van u wordt verwacht zo nodig ook (incidenteel) zittingen in Zwolle te doen. In Zwolle zijn flexwerkplekken aanwezig. Binnen ons hof vinden we werken met digitale werkdossiers belangrijk. Om u hierbij optimaal te faciliteren krijgt u de beschikking over uitstekende hulpmiddelen.

Raadsheer in opleiding  

Ook kandidaten van buiten de rechtspraak kunnen solliciteren. Zij worden eerst opgeleid in het ambt van raadsheer. Voor meer informatie over deze procedure verwijzen wij u naar de link https://www.werkenbijderechtspraak.nl/rechter-of-raadsheer-worden/werving-selectie-en-opleiding/

Interesse?

Bent u toe aan een volgende stap in uw loopbaan? Reageer dan voor 19 juni 2020 en stuur uw sollicitatiebrief met cv en de namen en e-mailadressen van 3 referenten naar
solliciteren.gh.arnhem-leeuwarden@rechtspraak.nl t.a.v. de president mr A.R. van der Winkel. De selectieprocedure start met een oriënterend gesprek met de president en de afdelingsvoorzitter civielrecht. Deze zullen gepland worden op 1, 2, 6 of 7 juli vanaf 13 uur. Een eventuele gevolg gesprek zal dan plaatsvinden op 14 juli.

Wilt u eerst meer weten over de functie van raadsheer of van raadsheer in opleiding bij ons hof? Neem dan contact op met mr. Rose-Marie Boon (06 – 12 97 65 36), afdelingsvoorzitter civiel recht. Voor meer informatie over het functieprofiel en de procedure kunt u contact opnemen met Esther Speklé, HRM adviseur, e.spekle@rechtspraak.nl