Raadsheren belastingrecht

Het gerechtshof ‘s-Hertogenbosch heeft per 1 januari 2022 twee vacatures voor raadsheren met rechtspraakervaring binnen het belastingrecht.

Gerechtshof ’s-Hertogenbosch

Het gerechtshof ’s-Hertogenbosch wil met modern vakmanschap bijdragen aan snelle, deskundige en tijdige rechtspraak in hoger beroep. De kwaliteiten en competenties van onze medewerkers zijn essentieel voor het realiseren van onze doelen. Het hof geeft daarom ruim baan aan de professional; we stimuleren kwaliteit en investeren in persoonlijk leiderschap.

Bij het hof werken in totaal ongeveer 250 medewerkers. Jaarlijks behandelt het hof zo’n 10.000 zaken in hoger beroep: strafzaken, familiezaken, handelszaken en belastingzaken. Het team belastingrecht bestaat uit zo’n 35 collega’s (raadsheren, juridisch ondersteuners, staf-, administratief en scanmedewerkers).

De bereikbaarheid van het hof is uitstekend, zowel met openbaar vervoer als met de auto. Het hof is gehuisvest in het Paleis van Justitie, gelegen direct achter het centraal station van ’s‑Hertogenbosch en op loopafstand van het centrum.

Wat ga je doen?

Als raadsheer beslis je – als lid van een meervoudige, maar ook van een enkelvoudige fiscale kamer – over zaken in hoger beroep. Je spreekt recht in individuele zaken met voortdurende aandacht voor rechtseenheid, rechtsontwikkeling en rechtsbescherming tegen de achtergrond van onderliggende problemen in de samenleving. Als raadsheer werk je nauw samen met andere raadsheren en met juridisch en administratief medewerkers.

Wie zoeken wij?

We zoeken kandidaten met rechtspraakervaring die over de volle breedte van het belastingrecht inzetbaar zijn, waarbij voor één van de vacatures kennis van indirecte belastingen tot aanbeveling strekt.

Ben je rechter of raadsheer met ruime ervaring op het gebied van het belastingrecht, dan nodigen wij je graag uit om te solliciteren naar de functie van raadsheer in het team belastingrecht.

Vanzelfsprekend geldt dat je luistervaardigheid, mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid en oordeelsvorming van een hoog niveau zijn.

Je staat open voor rouleermogelijkheden binnen en buiten het hof.

Wat bieden wij je?

Wij bieden een unieke mogelijkheid: onderdeel uitmaken van het rechtsprekend college in hoger beroep in het ressort dat de provincies Zeeland, Noord‑Brabant en Limburg omvat. Je zult gelet hierop geregeld te maken krijgen met zaken met een internationale component. Het gaat in beginsel om een voltijdsaanstelling van 36 uur per week. Het salaris bedraagt minimaal € 7.795,80 en maximaal € 8.593,79 bruto per maand voor 36 uur per week, exclusief 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. Reiskosten voor woon-werkverkeer met het openbaar vervoer (2e klas) worden vergoed. Gedeeltelijk thuiswerken behoort tot de mogelijkheden.

Meer informatie

Meer informatie over de functie is terug te vinden in het functieprofiel van raadsheer. Daarnaast kun je contact opnemen met:
mr. R.C.A.M. Philippart (president), 088 362 13 58 (niet bereikbaar in augustus); of
mr. drs. M.J.C. Pieterse (teamvoorzitter belastingrecht), 088 362 32 87 (idem); of
mr. J.M. van der Vegt (raadsheer), 088 361 90 29.
Meer informatie over het gerechtshof ‘s-Hertogenbosch vind je op Werkenbijderechtspraak.nl.

Reageren

Heb je interesse, stuur dan je sollicitatiebrief, curriculum vitae en drie schriftelijke referenties uiterlijk 29 augustus a.s. aan de president van het gerechtshof ‘s‑Hertogenbosch, de heer mr. R.C.A.M. Philippart, door tussenkomst van P&O, postbus 70583, 5201 CZ ‘s‑Hertogenbosch of mail naar PenO.sollicitatie.hof-she@rechtspraak.nl.

Procedure

Na ontvangst van je sollicitatie wordt informatie opgevraagd bij de president van jouw huidige gerecht.

De sollicitatiegesprekken met de Selectieadviescommissie (SAC) en het bestuur zijn op 6 en 9 september a.s.