“Wat je leert, pas je meteen toe”

18/01/2021 IVO Young Talent

Blij

“Ik ben heel blij met mijn plekje in het Young Talent Programma van IVO Rechtspraak. Bij IVO Rechtspraak krijg ik de mogelijkheid om als UX Designer te werken én verder te leren. Zo heb ik in december een studie gevolgd bij NNGroup, de opgedane kennis kan ik direct gebruiken in het werkproces. De studie heeft me bovendien een certificaat opgeleverd en uiteraard ben ik van plan om nog veel meer studies te gaan volgen.

Mensenwerk

De rechtspraak gaat over mensen en hun gedrag, net als UX design. Je bent voortdurend aan het onderzoeken wat gebruikers doen en waarom. Zo help je systemen te ontwerpen die bij de gebruikers passen. Het optimaliseren van de systemen geeft mij veel energie en vind ik super interessant. Bij IVO gaat het ook om het verbeteren van de processen achter de rechtspraak, ik vind het fijn dat ik daaraan kan bijdrage!

Warm welkom

Bij IVO Rechtspraak draait alles om mensen, ik voel me er heel erg thuis. Vanaf het begin heb ik me ontzettend welkom gevoeld in mijn DevOps-team, iedereen was er om me op mijn eerste werkdag te begroeten. Na drie weken moest ik door COVID-19 al volledig thuis werken. Maar als ik hulp nodig heb, kan ik altijd bij mijn collega’s terecht. Soms bellen ze ook gewoon om te vragen hoe het gaat. IVO doet er veel aan om de gezelligheid en connectie met elkaar te behouden nu we allemaal thuiswerken. Zo hebben we laatst een online escape room gedaan met alle medewerkers.

Vriendengroep

Ook als Young Talents zijn we een team, van allemaal leeftijdsgenoten. We doen samen trainingen om onze soft skills te verbeteren en komen om de week online bij elkaar om bij te praten. Als Young Talent hebben we niet allemaal dezelfde functie, tijdens de meetings leren we van elkaar. Het voelt als een vriendengroep, zo we hebben we een online pizza sessie gehouden en een virtuele kerstborrel.

Net als in orkest

De balans tussen werk en privé is fijn. Ik werk 36 uur, maar heb mijn tijd zo georganiseerd dat ik om de week een dag vrij ben. Naast mijn werk zijn mijn hobby’s kickboksen en vioolspelen. Ik heb lang in een orkest gespeeld, samenspelen, dat doe ik het liefst. Ik hou van alle lijntjes die bij elkaar komen en zo samen een mooi muziekstuk vormen. Eigenlijk net als in mijn team; de één ontwerpt, de ander schrijft code, zo komen we samen tot een goed eindresultaat.

Cheyenne is 25 jaar. Ze studeerde Communication and Multimedia Design aan de Hogeschool van Amsterdam. Nadat ze in een tussenjaar als UX Designer ervaring opdeed in het bedrijfsleven, behaalde ze een master in Information Systems aan de Universiteit van Amsterdam. In september 2020 ging ze bij IVO Rechtspraak aan de slag als UX Designer binnen het Young Talent Programma. Daar is ze helemaal op haar plek. “Het talentprogramma van IVO heeft voor mij supergoed uitgepakt.”


Over het Young Talent Programma

Laat je talenten echt tot recht komen

Ambitieuze starter of beginnend professional? Met een hbo- of wo-studie met een flinke portie IT? Dan is het Young Talent Programma van IVO Rechtspraak misschien ook iets voor jou! In twee jaar tijd krijg je volop de kans om je talenten te ontwikkelen. Bij een IT-organisatie met een grote maatschappelijke impact en aandacht voor mensen. Je doet werkervaring op en leert tegelijkertijd, in een ontwikkelprogramma op maat. Behalve aan je vakinhoudelijke kennis werk je ook aan je soft skills. Alles onder begeleiding van een persoonlijke coach. Het leuke is bovendien dat je andere talenten uit je lichting leert kennen, al zitten ze in een heel ander team. Leuk om ervaringen te delen én gewoon gezellig. Beter kun je je loopbaan niet beginnen! Ben je nieuwsgierig geworden kijk op onze speciale Young Talent pagina welke vacatures zijn of stuur een e-mail.

Meer ervaringen lezen? In de vorige blogs lees je hoe Jakob (CIO Office), Sanne (Implementatiemanager), Suze (UX Designer) , Niek (Site Reliability Engineer), Nienke (Ontwerper)Joris (Applicatieontwikkelaar) en Artuur (Applicatieontwikkelaar) het werken als Young Talent bij IVO ervaren.