Maria over haar traineeship bij IVO Rechtspraak

05/07/2022 IVO Young Talent

Mijn naam is Maria en ik ben sinds 1 september 2021 business analist en trainee. Toen ik solliciteerde twijfelde ik of mijn achtergrond wel voldoende aan zou sluiten bij de functie, ik heb namelijk een bachelor sociaal werk en een master sociologie gedaan. Gelukkig heb ik het vertrouwen gekregen om de uitdaging aan te gaan en inmiddels twijfel ik er niet meer aan. Mijn team bestaat uit verschillende mensen met diverse achtergronden en kwaliteiten, dat maakt het samenwerken juist zo waardevol.

Voor mij minstens zo waardevol is mijn lichting van het Traineeship. In korte tijd hebben we samen veel ondernomen, van trainingen volgen tot samen sporten en borrelen, en dat schept een band. Het is best een overstap van student zijn naar een fulltime baan hebben. Het is dan ontzettend fijn om een groep collega’s te hebben die hetzelfde doormaken om dit mee te kunnen delen.

Wat ik ook echt ideaal vind aan het programma is dat je soft skills programma gezamenlijk en dus generiek is, waar je hard skills programma echt maatwerk is. Ik kon daardoor mijn soft skills verder ontwikkelen in de veilige en informele sfeer van mijn lichting en daarnaast inhoudelijke trainingen volgen wanneer dat voor mij het beste uitkwam.

Waarom je echt zou moeten solliciteren? Omdat je bij IVO de vrijheid krijgt om je te ontwikkelen zoals jij dat wil en met aandacht voor wie jij bent.

 

Wil jij ook als trainee aan de slag bij IVO? Kijk dan op www.werkenbijderechtspraak.nl/ivo-rechtspraak/traineeship voor meer informatie over het programma en onze actuele vacatures.