“IVO biedt me alles wat ik zoek in een baan”

22/02/2021 IVO Young Talent

Leuke uitdaging

“Als applicatieontwikkelaar werk ik aan de back-end van een systeem voor de digitale afhandeling van rechtspraakdossiers. Daar werken bijvoorbeeld rechters mee. Ik ben vooral bezig met programmeren in Java en Spring Boot. De challenge vind ik leuk. Hoe bouw je iets dat anderen gemakkelijk begrijpen en dat complexiteit weghaalt in plaats van toevoegt? En hoe schrijf je code die goed te onderhouden is?

Iets betekenen voor de samenleving

Naast informatica heb ik ook wiskunde gestudeerd, daar heb ik een master in gedaan. Met een wiskundestudie kom je meestal bij banken en verzekeringsmaatschappijen terecht. Ik wilde iets doen voor de samenleving en niet hoeven nadenken of mijn werk misschien negatieve consequenties zou kunnen hebben voor mensen. Het is een mooie gedachte dat ik nu help om de rechtspraak beter te maken en zo een bijdrage lever aan de maatschappij.

Soft skills ontwikkelen

Mijn wiskundekennis gebruik ik niet, maar ik heb bij IVO alles gevonden wat ik zoek in een baan. Behalve het sociale doel is dat onder meer een goed salaris. Ook de 36-urige werkweek is chill. Je werk efficiënt en levert resultaat, terwijl je tijd hebt voor jezelf. Heel belangrijk voor mij is dat ik de vrijheid heb om te leren. Ik wil mijn sociale skills verder ontwikkelen, bijvoorbeeld hoe ik informatie effectief overdraag aan mensen. Ik heb vandaag net een intake gedaan voor een cursus communicatiestijlen. Die wil ik graag volgen, ik heb er zelf om gevraagd.

Goeie samenwerking

Door corona gaat alles wat vertraagd. Ik was in april vorig jaar de eerste Young Talent die binnenkwam tijdens de lockdown en moest helemaal online worden ingewerkt. Zelfs mijn contract heb ik online getekend. De afstand tot mensen was wel een obstakel, maar toch is het gelukt. Samen met mijn Scrum-team heb ik online meetings, waarbij we dingen bespreken en schermen delen. Dat werkt goed.

Ruimte voor kwaliteit en mensen

IVO is mijn eerste werkgever, ik vind het een positieve ervaring. Er is ruimte om kwaliteit te leveren, om te zorgen dat wat je ontwikkelt goed wordt. Ook als medewerker krijg je de ruimte. Ze houden rekening met je persoonlijke wensen, zoals de opleidingen die je wilt doen. En dat is niet alleen als je in het Young Talent Programma zit.”

Artuur (25 jaar) is een echte bèta. Hij deed twee bachelors tegelijkertijd, Wiskunde en Informatica aan de Universiteit van Utrecht. Aansluitend behaalde hij nog een master in Wiskunde. Al een tijdje leert hij Japans, gewoon omdat hij het leuk vindt. Dat is niet gemakkelijk. “Het staat gelijk aan vier Europese talen onder de knie krijgen.” Net als zijn werk weerhoudt het hem niet van zijn andere hobby’s: Dungeons & Dragons spelen, tekenen en sporten.


Over het Young Talent Programma

Laat je talenten echt tot recht komen

Ambitieuze starter of beginnend professional? Met een hbo- of wo-studie met een flinke portie IT? Dan is het Young Talent Programma van IVO Rechtspraak misschien ook iets voor jou! In twee jaar tijd krijg je volop de kans om je talenten te ontwikkelen. Bij een IT-organisatie met een grote maatschappelijke impact en aandacht voor mensen. Je doet werkervaring op en leert tegelijkertijd, in een ontwikkelprogramma op maat. Behalve aan je vakinhoudelijke kennis werk je ook aan je soft skills. Alles onder begeleiding van een persoonlijke coach. Het leuke is bovendien dat je andere talenten uit je lichting leert kennen, al zitten ze in een heel ander team. Leuk om ervaringen te delen én gewoon gezellig. Beter kun je je loopbaan niet beginnen! Ben je nieuwsgierig geworden kijk op onze speciale Young Talent pagina welke vacatures zijn of stuur een e-mail.

Meer ervaringen lezen? In de vorige blogs lees je hoe Jakob (CIO Office), Sanne (Implementatiemanager), Suze (UX Designer) , Niek (Site Reliability Engineer), Cheyenne (UX Designer, Nienke (Ontwerper) en Joris (Applicatie ontwikkelaar) het werken als Young Talent bij IVO ervaren.