‘Ik wil geen geld verdienen met dingen verkopen’

16/02/2021 IVO Young Talent

Ervaringen delen

“Een talentontwikkelingsprogramma was geen harde eis voor mij bij het solliciteren. Ik was gewoon op zoek naar een startersfunctie, toen ik de vacature voor Applicatieontwikkelaar binnen het Young Talent Programma tegenkwam. Nu ik in het programma zit, merk ik hoe fijn het is om medestarters te hebben en te horen hoe zij dingen ervaren. Iedereen heeft heel andere functies, zo leer je de organisatie via elkaar kennen. Vorige week was er nog een presentatie van een Young Talent, over haar afdeling en wat ze daar deed. Heel leuk, er zaten kanten aan haar werk die ik niet had verwacht.

Mooi werk

Een half jaar geleden ben ik bij IVO Rechtspraak begonnen, eerst als Tester. Zo kon ik de diensten voor digitale toegang leren kennen, dat is mijn werkgebied. Nu ben ik net gestart als Applicatieontwikkelaar. Voor mijn sollicitatie kende ik IVO niet, maar de rechtspraak heb ik altijd interessant gevonden. Door mee te helpen aan het bouwen van IT-systemen voor de rechtspraak, begrijp ik nu beter wat ik erover zie en hoor in de media. Het is vaak niet leuk voor burgers om met de rechtspraak in aanraking te komen, maar het is mooi om te zorgen dat de processen eromheen goed verlopen.

Iets betekenen

Een baan in de non-profit sector sprak me aan. Voor IVO Rechtspraak heb ik wel wat baantjes bij commerciële bedrijven gehad, maar dat beviel me niet zo goed. Ik wil niet bezig zijn met het verkopen van dingen en zo geld aan mensen verdienen. Bij IVO betekent je werk iets voor de maatschappij.

Helft meer weekend

Ik ben ook blij met de ruimte voor mijn privéleven. Ik werk vier dagen van negen uur en ben op vrijdag vrij, dus ik heb de helft meer weekend dan de meesten van mijn vrienden. Door de lockdown kan er helaas niet veel. Ik loop veel hard en doe klusjes in huis. Normaal speel ik basketbal en ga ik veel naar de film. Ik zit ook in een band en ben bezig met het bouwen van een eigen modulaire synthesizer, sound design is enorm interessant. De mogelijkheden om je eigen geluid te creëren zijn oneindig!”

Joris (27 jaar) deed een bachelor en master Communicatie- en Informatiewetenschappen aan de Tilburg University, richting Human Aspects of Information Technology. Dat was hem echter niet technisch genoeg. Dus deed hij nog een master, dit keer Game and Media Technology aan de Universiteit Utrecht. Bij IVO Rechtspraak ontplooit Joris nu zijn talenten als ontwikkelaar. En dat bevalt hem heel goed. “Een commerciële functie is niks voor mij.”


Over het Young Talent Programma

Laat je talenten echt tot recht komen

Ambitieuze starter of beginnend professional? Met een hbo- of wo-studie met een flinke portie IT? Dan is het Young Talent Programma van IVO Rechtspraak misschien ook iets voor jou! In twee jaar tijd krijg je volop de kans om je talenten te ontwikkelen. Bij een IT-organisatie met een grote maatschappelijke impact en aandacht voor mensen. Je doet werkervaring op en leert tegelijkertijd, in een ontwikkelprogramma op maat. Behalve aan je vakinhoudelijke kennis werk je ook aan je soft skills. Alles onder begeleiding van een persoonlijke coach. Het leuke is bovendien dat je andere talenten uit je lichting leert kennen, al zitten ze in een heel ander team. Leuk om ervaringen te delen én gewoon gezellig. Beter kun je je loopbaan niet beginnen! Ben je nieuwsgierig geworden kijk op onze speciale Young Talent pagina welke vacatures zijn of stuur een e-mail.

Meer ervaringen lezen? In de vorige blogs lees je hoe Jakob (CIO Office), Sanne (Implementatiemanager), Suze (UX Designer) , Niek (Site Reliability Engineer), Cheyenne (UX Designer),  Nienke (Ontwerper) en Artuur (Applicatieontwikkelaar) het werken als Young Talent bij IVO ervaren.