“Ik kan nog alle kanten op”

01/02/2021 IVO Young Talent

Brede interesse

“Er zijn veel dingen die ik interessant vind. Op de middelbare school was ik veel met Koreaanse muziek en films bezig. Dus het leek me leuk om Koreastudies te doen. Ik heb zelfs een half jaar in Korea gewoond als onderdeel van mijn studie. Een waardevolle ervaring, maar de kennis is niet echt toepasbaar. Om toch iets praktisch te doen, had ik wel een minor Bedrijfswetenschappen gekozen. Zo ben ik uitgekomen op een master Bedrijfskunde, met als specialisatie International Business.

Moeilijk kiezen

Na mijn studie wist ik niet goed welke kant ik op wilde. Op een recruitmentsite kwam ik het Young Talent Programma tegen. Ik kende IVO niet, maar de rechtspraak heeft me altijd getrokken. Door een stage bij een softwarebedrijf had ik een link met IT. Via zelfstudie was ik ook al aan het leren programmeren. Ik heb me voor het programma aangemeld zonder naar een bepaalde functie te solliciteren. De recruiter van IVO Rechtspraak heeft mijn profiel voorgelegd aan verschillende managers in de organisatie om te kijken wat er bij me paste.

Flexibel programma

Ik kreeg twee profielen voorgesteld. Het ene was Implementatiemanager. Daarbij heb je de rol van tussenpersoon en moet je veel schakelen met mensen. Het andere was Ontwerper. Het creatieve daarvan ligt me beter. Ik teken graag en was vroeger veel met Photoshop bezig. Op dit moment ben ik Functioneel Ontwerper. Dat is voor mij nog redelijk onbekend terrein. Maar onder het profiel van Ontwerper zitten verschillende functies, dus ik kan nog allerlei kanten op. Ik heb bijvoorbeeld net een uitgebreide opleiding UX design gevolgd. Erg leuk!

Zelf opleidingsplan maken

Het Young Talent Programma van IVO Rechtspraak is heel flexibel. Je krijgt veel mogelijkheden om te leren en je te ontwikkelen. In het begin wist ik niet goed wat ik me moest voorstellen bij een ontwikkelprogramma op maat. Eigenlijk betekent het vooral dat niet van te voren al vastligt wat je gaat doen. Je maakt zelf een opleidingsplan, samen met je manager. Wil je een bepaalde cursus volgen, dan mag je die zelf uitzoeken. Maar je krijgt ook hulp bij het maken van keuzes als dat nodig is.

Ideeën opdoen

Ik zie het Young Talent Programma als een begin, het stelt me in staat om te ontdekken wat ik wil. Ik zou bijvoorbeeld meer willen leren over programmeren of testen. Ook front-end design trekt me aan. Doordat je met andere Young Talents contact hebt en samen opleidingen voor je soft skills doet, kom je ook op ideeën. In ieder geval ben ik erachter dat IT goed bij me past. Je kunt heel gefocust aan een taak werken en het is mooi om zelf iets te bouwen.

Nienke is 26 jaar. Nadat ze een bachelor Koreastudies behaalde aan de Universiteit van Leiden, koos ze voor een meer praktische koers met een Master Bedrijfskunde aan de Universiteit van Nijmegen. Daarna wist ze het niet zo goed. Via het Young Talent Programma van IVO Rechtspraak is ze nu haar weg in de IT aan het verkennen. De liefde voor de computer zat er in ieder geval al vroeg in. “Als kind zat ik het liefst de hele dag achter de pc en dat is nog steeds zo.”


Over het Young Talent Programma

Laat je talenten echt tot recht komen

Ambitieuze starter of beginnend professional? Met een hbo- of wo-studie met een flinke portie IT? Dan is het Young Talent Programma van IVO Rechtspraak misschien ook iets voor jou! In twee jaar tijd krijg je volop de kans om je talenten te ontwikkelen. Bij een IT-organisatie met een grote maatschappelijke impact en aandacht voor mensen. Je doet werkervaring op en leert tegelijkertijd, in een ontwikkelprogramma op maat. Behalve aan je vakinhoudelijke kennis werk je ook aan je soft skills. Alles onder begeleiding van een persoonlijke coach. Het leuke is bovendien dat je andere talenten uit je lichting leert kennen, al zitten ze in een heel ander team. Leuk om ervaringen te delen én gewoon gezellig. Beter kun je je loopbaan niet beginnen! Ben je nieuwsgierig geworden kijk op onze speciale Young Talent pagina welke vacatures zijn of stuur een e-mail.

Meer ervaringen lezen? In de vorige blogs lees je hoe Jakob (CIO Office), Sanne (Implementatiemanager), Suze (UX Designer) , Niek (Site Reliability Engineer), Cheyenne (UX Designer)Joris (Applicatieontwikkelaar) en Artuur (Applicatieontwikkelaar) het werken als Young Talent bij IVO ervaren.