Charlotte over het Traineeship bij IVO Rechtspraak

07/07/2022 IVO Young Talent

Ik ben Charlotte,  26 jaar oud en in april 2021 ben ik begonnen met het traineeship van IVO Rechtspraak. Ik werk als ontwerper/informatie analist bij de Module Onderzoeken. Hierbij ben ik eigenlijk de schakel tussen aan de ene kant de gebruikers, de RC’s en griffiers, en aan de andere kant het ontwikkelteam. Inhoudelijk sluit dit werk erg goed aan op de bachelor ‘Informatiekunde’ en master ‘Business Informatics’ die ik heb afgerond aan de Universiteit Utrecht. Ik vind het dan ook heel gaaf en leerzaam om deze, en nieuwe, kennis toe te passen in de praktijk.

Wat ik zo leuk vind aan het traineeship is dat je in een korte tijd veel collega’s leert kennen die in dezelfde fase als jij zitten. Het is fijn om dan ervaringen en tips met elkaar uit te wisselen omdat het als een vertrouwde omgeving voelt. De vele uitjes die georganiseerd worden met de andere (oude) lichtingen geven ook wel aan hoe hecht de trainees onderling zijn. Daarnaast is het erg leerzaam en leuk om soft skills cursussen te volgen omdat deze juist niet inhoudelijk, maar op een andere manier aan je werk bijdragen.

Je zou echt bij IVO moeten solliciteren omdat er de mogelijkheid wordt gegeven om op zoek te gaan naar een functie die echt bij jou past.

Wil jij ook als trainee aan de slag bij IVO? Kijk dan op www.werkenbijderechtspraak.nl/ivo-rechtspraak/traineeship voor meer informatie over het programma en onze actuele vacatures.