Patrick Salibra – Scrum Master en Agile Coach

 

Gestart bij IVO Rechtspraak: juli 2021

Opleiding: hbo elektrotechniek, specialisatie computertechniek, daarna een masterstudie informatica

Meest favoriete site/app: NOS.nl, LinkedIn, Netflix en Formula1.com (ik was vóór Verstappen al F1-fan en bezocht ook aardig wat circuits), qua apps gebruik ik Google Maps en Spotify veel

Meest favoriete gadget: mijn Macbook Pro en iPhone, maar ik ben niet iemand die de hele dag met de telefoon aan zijn hand geplakt zit

“Onze agile vakgroep laat zien hoe volwassen IVO omgaat met agile werken”

Beschikbaarheid:

Patrick staat elke maandag voor je klaar met een digitaal kopje koffie. Via de button hieronder kun je laten weten welke 3 tijdstippen voor jou het beste uitkomen.

Plan een afspraak met Patrick

Waar ben je trots op?

Behalve scrum master van twee teams ben ik ook agile coach en promoot ik de agile mindset binnen IVO. Dat doe ik samen met de andere scrum masters, vanuit onze agile vakgroep. We komen elke week bij elkaar om kennis te delen en de product back-log te bespreken. Ook geven we trainingen en kennissessies over agile werken. Afgelopen tijd mocht ik er een aantal verzorgen, onder meer voor product owners. Superleuk om te doen! De vakgroep was trouwens een van de redenen waarom ik bij IVO heb gesolliciteerd. Die laat zien hoe volwassen IVO omgaat met agile werken.

Waar werk je aan?

Naast mijn werk als agile coach probeer ik als scrum master om mijn teams optimaal te laten presteren. Ik motiveer ze en moedig ze aan, zie erop toe dat ze de regels van scrum volgen en zorg dat ze zo ongestoord mogelijk kunnen werken. Bij eventuele problemen doe ik er alles aan om die voor ze op te lossen. Als dat lukt, geeft het me een enorme kick.

Wat maakt werken bij IVO zo leuk?

Elke dag is anders. Vandaag ben ik bijvoorbeeld in een nieuw team gestapt, met nieuwe mensen en nieuwe materie. Straks zit ik samen met een collega over een cursus en daarna heb ik een meeting over problem fixing. Ik werk al heel lang in de ICT, de laatste jaren bij de overheid, maar bij IVO voelde ik me direct thuis. De sfeer is ontspannen en je krijgt waardering voor wat je doet. Bovendien heb je veel mogelijkheden om je te ontwikkelen en opleidingen te volgen, dat helpt me op een hoger niveau te komen. Ik wil ook dat het goed gaat in de maatschappij, dat zit in me. Bij IVO werk ik mee aan een rechtvaardige samenleving.