Mirjam Elast-Zeeders – Scrum Master Teamcluster Straf

 

Gestart bij IVO Rechtspraak: in augustus 1992, toen heette IVO nog anders

Opleiding: AMBI, dat bestaat nu niet meer maar is vergelijkbaar met hbo informatica

Meest favoriete site/app: ik ben dol op Albelli, daarmee bewerk ik mijn digitale foto’s tot collages die hun eigen verhaal vertellen

Meest favoriete gadget: mijn game laptop, ik game niet maar hij is fantastisch scherp en snel voor het maken van mijn fotoverhalen

“Met verschillende teams en één back-log moet je een echte agile coach zijn”

Beschikbaarheid:

Mirjam staat vanaf 15 maart elke dinsdag voor je klaar met een digitaal kopje koffie. Via de button hieronder kun je laten weten welke 3 tijdstippen voor jou het beste uitkomen.

Plan een afspraak met Mirjam

Waar ben je trots op?

Mijn drie teams: stuk voor stuk zelforganiserende DevOps-teams die steeds het beste uit zichzelf halen. Elke retrospective vinden we weer verbeteracties om gebruikers blij te maken of zelf effectiever te werken. Samen met de product owner zoeken we voortdurend naar verbeteringen in de strafrechtketen. Een van mijn teams bestaat helemaal uit Young Talents die het vak nog moeten ontdekken. Heel verfrissend! Bij de twee ervaren teams hoef ik minder in te springen, zodat ik tijd heb om ook verder in de organisatie aan een agile mindset te werken.

Waar werk je aan?

Mijn teams doen het beheer, de aanpassing en de vernieuwing van digitale strafdossiers. Ik faciliteer ze in hun werk. Bij de voorbereiding van zittingen moeten juridisch medewerkers en rechters digitale dossiers zo makkelijk mogelijk kunnen gebruiken. Daar leveren wij ons deel aan. We zijn een schakel in het hele strafrechtproces, van de constatering van een strafbaar feit door de politie tot aan de uitspraak door de rechter en de uitvoer van de eventuele straf. Een complexe en uitdagende omgeving. Heel boeiend is ook dat we met drie teams vanuit één back-log werken. Je moet een echte agile coach zijn om alle processen te coördineren tot een goed geoliede machine.

Wat maakt werken bij IVO zo leuk?

Ik werk al heel lang bij IVO en ben er ooit begonnen als ontwikkelaar. Door alle jaren heen heb ik me telkens verder kunnen ontplooien. Als ik te veel in een routine kwam en door de uitdaging heen was, waren er altijd mogelijkheden in een andere functie, een andere rol of bij een ander team. Zo kan ik steeds vanuit een andere expertise bijdragen aan een rechtvaardig Nederland, nu dus als agile coach van verschillende teams. De sfeer bij mijn teams is goed en de onderlinge band warm, dat geldt trouwens voor heel IVO. Ik denk dat ik dit nog heel lang leuk blijf vinden!