Jerrie Nillessen – Testspecialist

 

Gestart bij IVO Rechtspraak: 1 november 2007

Opleiding: havo

Meest favoriete site/app: apps en sites die met reizen, racefietsen, mountainbiken en wandelen te maken hebben

Meest favoriete gadget: Garmin en gps om de weg naar huis terug te vinden

“Lekker losgaan op het bedenken van testscenario’s”

Beschikbaarheid:

Jerrie staat elke woensdag voor je klaar met een digitaal kopje koffie. Via de button hieronder kun je laten weten.

Plan een afspraak met Jerrie

Waar ben je trots op?

Dat ik in de loop der jaren het belang van testen heb kunnen uitdragen, van een bijzaak is het een hoofzaak geworden. Met onze agile manier van werken is testen tegenwoordig zelfs een essentieel onderdeel van het ontwikkelproces. Ook ben ik er trots op dat ik me staande weet te houden in alle veranderingen. De ontwikkelingen gaan snel, de platformen waar we op testen veranderen steeds. Dat is best een uitdaging.

Waar werk je aan?

Aan allerlei applicaties voor Civiel en Bestuur. Een voorbeeld is Mijn Werkomgeving voor asiel en bewaringszaken, dat onder meer door rechters en griffiers bij de gerechten wordt gebruikt. Ik zorg dat functionele wijzingen, onderhoud op services, performancetesten en security patches worden getest. Maar als tester in een DevOps-team doe ik meer dan alleen testen. In zo’n multidisciplinair team werk je samen met collega’s van ontwerp, bouw en beheer. Zo bekwaam je je ook in andere rollen.

Wat maakt werken bij IVO zo leuk?

Heel veel dingen eigenlijk! Ik vind het bijvoorbeeld erg leuk om maximaal te automatiseren met fancy tools zoals ReadyApi, Bamboo en UFT. Dat scheelt veel tijdrovend handmatig testwerk en je kunt snel vaststellen of er regressie is ontstaan in de software. Maar het is ook lekker om los te gaan op het bedenken van testscenario’s en het afleiden van testgevallen. Je moet als tester altijd een goed plan hebben.