Digitalisering van de Rechtspraak

Met jou?

Bekijk direct de vacatures

Rechtspraak raakt iedereen. Juist dát maakt jouw werk zo belangrijk

IVO Rechtspraak is een bijzondere werkgever. We ontwikkelen en beheren up-to-date digitale systemen voor de rechtspraak. Toch gaat het bij ons niet om nullen en enen, maar om mensen.  

Denk aan burgers die
onverhoopt te maken krijgen met een rechtszaak. Rechters, het Openbaar Ministerie en advocaten. Maar ook partijen als de politie, slachtofferhulp of de kinderbescherming. Jouw oplossingen maken dat de rechtspraak in Nederland beter en sneller werkt, begrijpelijk en toegankelijk is. Zo draag je bij aan een rechtvaardige samenleving en heb je een grote impact op het leven van mensen. Een hele uitdaging, maar wel een mooie. 

Haal je hart op als IT’er

We werken met de laatste technologieën. Java, Splunk, AppDynamics, Archimate, ReadyAPI, … noem maar op. Waar mogelijk gebruiken we slimme marktoplossingen. En we pakken projecten altijd agile aan, in SCRUM-teams en met DevOps. Het leuke is ook dat je dicht op gebruikers zit. Net als op het nieuws. Want jij werkt op de achtergrond mee aan zaken waar ze in de media over praten. Dat doe je samen met je collega’s. In een prima werksfeer, met veel vrijheid én ruimte voor ontwikkeling

Jezelf ontwikkelen

De Rechtspraak zit midden in een digitaliseringsslag. Daarmee zijn we nog lang niet klaar. Er liggen mooie kansen om jezelf als IT’er te ontwikkelen, terwijl je werkt aan noodzakelijke vernieuwing met een maatschappelijke impact. Zodat onze systemen stabiel zijn om de vele data goed te verwerken. Dat nieuwe functionaliteiten sneller gebruikt kunnen worden. En dat professionals en burgers 24/7 online zaken kunnen doen met de Rechtspraak.

Samenwerken

Als IT’er bij de Rechtspraak werk je samen met collega’s uit andere vakgebieden en bundel je de krachten met ketenpartners en marktpartijen. Ook groei je mee naar een nieuwe manier van werken in zelfstandige teams die bestaan uit zowel ontwikkelaars als beheerders en de eindgebruiker (BusDevOps). Zo kun je je product nog beter laten aansluiten op behoeften, wensen en problemen van gebruikers. En daarmee het verschil maken in een soepele rechtspraak.

Op zoek naar een IT-stage met maatschappelijke impact?

Stage lopen bij IVO Rechtspraak betekent een uitdagende en leerzame stage mét inhoud. IVO Rechtspraak beheert en vernieuwt de IT-systemen van de Rechtspraak. Onze 400 collega’s doen dat samen met rechters en griffiemedewerkers, maar ook met ketenpartners en marktpartijen. Met slimme oplossingen zorgen we ervoor dat rechtszaken iedere dag soepel verlopen. Niet alleen voor de 12.000 medewerkers die rechtszaken behandelen. Ook voor miljoenen Nederlanders die met de Rechtspraak te maken hebben. Bijvoorbeeld omdat ze gaan scheiden, een zakelijk conflict hebben met een leverancier of de regels hebben overtreden.

Wat we je bieden

 • Een goed salaris
 • 36-urige werkweek
 • Je krijgt een Individueel Keuze Budget (IKB) van 16,37% over je salaris. Dit is inclusief je vakantiegeld en eindejaarsuitkering.
 • Goede regelingen voor bijvoorbeeld ouderschapsverlof en ontwikkelmogelijkheden
 • Mogelijkheid om thuis te werken (in overleg)
 • “Mensen motiveren en aanmoedigen hun talent en creativiteit te benutten. Daar worden ze nog beter van en het zorgt ervoor dat ze met plezier naar hun werk gaan.”

  Patrick Binnekamp, Scrum Master
 • “IVO doet veel voor zijn personeel. Bovendien ervaar ik veel vrijheid en eigen verantwoordelijkheid. Maar het belangrijkste is dat ik een relevante maatschappelijke bijdrage lever. Mijn werk doet er écht toe en dat voelt goed.”

  Astrid de Weerd, Informatiearchitect
 • “De waardering van de klant geeft mij veel energie. Dat motiveert mij extra om elke klant optimaal van dienst te zijn.

  Milan Dijkstra, Medewerker KlantContactCentrum
 • Video’s als bewijsmateriaal in digitale dossiers

  Lees hier hoe Kirsten het werken als informatieanalist ervaart.

  Kirsten van der Steen – Informatieanalist
 • Snel pipelines optuigen met Azure Devops

  Lees hier hoe Jeroen het werken als Software Engineer ervaart.

  Jeroen Tadros – Software Engineer
 • “Geautomatiseerd testen gaat veel tijd opleveren”

  Lees hier hoe Eric het werken als Software Tester ervaart.

  Eric Veloo – Software Tester