Digitalisering van de Rechtspraak

Met jou?

Bekijk direct de vacatures

Rechtspraak raakt iedereen.
Juist dát maakt jouw werk zo belangrijk

IVO Rechtspraak is een bijzondere werkgever. We ontwikkelen en beheren up-to-date digitale systemen voor de rechtspraak. Toch gaat het bij ons niet om nullen en enen, maar om mensen.  

Denk aan burgers die
onverhoopt te maken krijgen met een rechtszaak. Rechters, het Openbaar Ministerie en advocaten. Maar ook partijen als de politie, slachtofferhulp of de kinderbescherming. Jouw oplossingen maken dat de rechtspraak in Nederland beter en sneller werkt, begrijpelijk en toegankelijk is. Zo draag je bij aan een rechtvaardige samenleving en heb je een grote impact op het leven van mensen. Een hele uitdaging, maar wel een mooie. 

Werken bij IVO Rechtspraak

IVO Rechtspraak beheert en vernieuwt de IT-systemen van de Rechtspraak. Als onderdeel van de Rechtspraak maken we de Rechtspraak digitaal toegankelijk. Onze 800 collega’s doen dat samen met rechters en griffiemedewerkers, maar ook met ketenpartners als het OM en advocaten en met marktpartijen. Met slimme oplossingen zorgen we ervoor dat rechtszaken iedere dag soepel verlopen. Niet alleen voor de 12.000 medewerkers die rechtszaken behandelen. Ook voor miljoenen Nederlanders die met de Rechtspraak te maken hebben. Bijvoorbeeld omdat ze gaan scheiden, een zakelijk conflict hebben met een leverancier of de regels hebben overtreden.

Haal je hart op als IT’er

We werken met de laatste technologieën. Java, .NET, Splunk, Containers, Microservices, Archimate, ReadyAPI, … noem maar op. Waar mogelijk gebruiken we slimme marktoplossingen. En we pakken projecten altijd agile aan, in SCRUM-teams en met DevOps. Het leuke is ook dat je dicht op gebruikers zit. Net als op het nieuws. Want jij werkt op de achtergrond mee aan zaken waar ze in de media over praten. Dat doe je samen met je collega’s. In een prima werksfeer, met veel vrijheid én ruimte voor ontwikkeling.

Jezelf ontwikkelen

De Rechtspraak zit midden in een digitaliseringsslag. Daarmee zijn we nog lang niet klaar. Er liggen mooie kansen om jezelf als IT’er te ontwikkelen, terwijl je werkt aan noodzakelijke vernieuwing met een maatschappelijke impact. Zodat onze systemen stabiel zijn om de vele data goed te verwerken. Dat nieuwe functionaliteiten sneller gebruikt kunnen worden. En dat professionals en burgers 24/7 online zaken kunnen doen met de Rechtspraak.

Samenwerken

Als IT’er bij de Rechtspraak werk je samen met collega’s uit andere vakgebieden en bundel je de krachten met ketenpartners en marktpartijen. Ook groei je mee naar een nieuwe manier van werken in zelfstandige teams die bestaan uit zowel ontwikkelaars als beheerders en de eindgebruiker (BusDevOps). Zo kun je je product nog beter laten aansluiten op behoeften, wensen en problemen van gebruikers. En daarmee het verschil maken in een soepele rechtspraak.

Wat we je bieden

Foto Atrium

 • Een goed salaris
 • 36-urige werkweek
 • Je krijgt een Individueel Keuze Budget (IKB) van 16,37% over je salaris. Dit is inclusief je vakantiegeld en eindejaarsuitkering.
 • Goede regelingen voor bijvoorbeeld ouderschapsverlof en ontwikkelmogelijkheden
 • Mogelijkheid om thuis te werken
 • Snel pipelines optuigen met Azure Devops

  Benieuwd naar het verhaal van Jeroen?

  Je leest het hier

  Jeroen Tadros – Software Engineer
 • “We kijken voortdurend naar elkaars ideeën. Onze ontwikkelteams willen ook écht van A tot Z verantwoordelijkheid dragen voor hun product.”

  Benieuwd naar het verhaal van Mark?

  Je leest het hier

  Mark van der Werf – Developer bij IVO Rechtspraak
 • “Containers ontwikkelen met Springboot, zoekmachine bouwen met Elasticsearch, asynchroon werken faciliteren met RabbitMQ, daar hou ik me zoal bezig.”

  Benieuwd naar het verhaal van Dave?

  Je leest het hier

  Dave Lighthart – Developer bij IVO Rechtspraak
 • “We staan geen inline CSS toe in de webomgeving, hiervoor moesten we wel wat maatwerk maken”

  Benieuwd naar het verhaal van Maint?

  Je leest het hier

  Maint Berkenbosch – Developer bij IVO Rechtspraak
 • “Door de tools Robot Framework, Protractor en ReadyAPI te combineren, krijgen we op elk moment in het releaseproces geautomatiseerd feedback.”

  Benieuwd naar het verhaal van Niels?

  Je leest het hier

  Niels Ender – Tester bij IVO Rechtspraak
 • “Scenario’s uitwerken voor performancetesten op basis van statistische berekeningen, dat vind ik nou een leuke puzzel.”

  Benieuwd naar het verhaal van Kirsten?

  Je leest het hier

  Kirsten van der Steen – Informatieanalist bij IVO Rechtspraak
 • “Geautomatiseerd testen gaat veel tijd opleveren”

  Benieuwd naar het verhaal van Eric?

  Je leest het hier

  Eric Veloo – Software Tester