Digitalisering van de Rechtspraak

Met jou?

Bekijk direct de vacatures

IVO Rechtspraak: IT-werk met impact

IT bij de Rechtspraak heeft impact op miljoenen Nederlanders. Zij krijgen met de Rechtspraak te maken omdat ze bijvoorbeeld een conflict hebben met hun werkgever, gaan scheiden, de regels hebben overtreden of slachtoffer zijn van een misdrijf. Of je nu zorgt dat een storing in de zittingszaal snel wordt opgelost zodat de rechter uitspraak kan doen, of dat je software ontwikkelt om de rechtspraak meer digitaal toegankelijk te maken, je doet het voor de rechtzoekende.

IVO Rechtspraak biedt jou als IT-professional een uitdagend speelveld. Jij helpt onze informatievoorziening veilig en up-to-date te houden én te vernieuwen. Daarin willen we verder. Met jou?

Jezelf ontwikkelen

De Rechtspraak zit midden in een digitaliseringsslag. Daarmee zijn we nog lang niet klaar. Er liggen mooie kansen om jezelf als IT’er te ontwikkelen, terwijl je werkt aan noodzakelijke vernieuwing met een maatschappelijke impact. Zodat onze systemen stabiel zijn om de vele data goed te verwerken. Dat nieuwe functionaliteiten sneller gebruikt kunnen worden. En dat professionals en burgers 24/7 online zaken kunnen doen met de Rechtspraak.

Alle facetten van informatievoorziening

De Rechtspraak is geen snelle start-up. We zijn wel een unieke organisatie met alle facetten van informatievoorziening in huis of onder regie. Van architectuur tot informatiemanagement. We ontwikkelen regelmatig onze eigen software en infrastructuur. Waar mogelijk gebruiken we slimme oplossingen uit de markt.

Samenwerken

Als IT’er bij de Rechtspraak werk je samen met collega’s uit andere vakgebieden en bundel je de krachten met ketenpartners en marktpartijen. Ook groei je mee naar een nieuwe manier van werken in zelfstandige teams die bestaan uit zowel ontwikkelaars als beheerders en de eindgebruiker (BusDevOps). Zo kun je je product nog beter laten aansluiten op behoeften, wensen en problemen van gebruikers. En daarmee het verschil maken in een soepele rechtspraak.

Op zoek naar een IT-stage met maatschappelijke impact?

Stage lopen bij IVO Rechtspraak betekent een uitdagende en leerzame stage mét inhoud. IVO Rechtspraak beheert en vernieuwt de IT-systemen van de Rechtspraak. Onze 400 collega’s doen dat samen met rechters en griffiemedewerkers, maar ook met ketenpartners en marktpartijen. Met slimme oplossingen zorgen we ervoor dat rechtszaken iedere dag soepel verlopen. Niet alleen voor de 12.000 medewerkers die rechtszaken behandelen. Ook voor miljoenen Nederlanders die met de Rechtspraak te maken hebben. Bijvoorbeeld omdat ze gaan scheiden, een zakelijk conflict hebben met een leverancier of de regels hebben overtreden.
Ga naar onze stages

Bij de Rechtspraak kun je rekenen op

 • Een goed salaris
 • 36-urige werkweek
 • Goede regelingen voor bijvoorbeeld ouderschapsverlof en ontwikkelmogelijkheden
 • Mogelijkheden om thuis te werken
 • Individueel Keuze Budget van 16,3% van je bruto salaris
 • “Mensen motiveren en aanmoedigen hun talent en creativiteit te benutten. Daar worden ze nog beter van en het zorgt ervoor dat ze met plezier naar hun werk gaan.”

  Patrick Binnekamp, Scrum Master
 • “IVO doet veel voor zijn personeel. Bovendien ervaar ik veel vrijheid en eigen verantwoordelijkheid. Maar het belangrijkste is dat ik een relevante maatschappelijke bijdrage lever. Mijn werk doet er écht toe en dat voelt goed.”

  Astrid de Weerd, Informatiearchitect
 • “De waardering van de klant geeft mij veel energie. Dat motiveert mij extra om elke klant optimaal van dienst te zijn.”

  Milan Dijkstra, Medewerker KlantContactCentrum