Het gerechtshof ‘s-Hertogenbosch zoekt per 1 januari 2021 voor het team familie-en jeugdrecht een raadsheer in opleiding

Het gerechtshof wil met modern vakmanschap bijdragen aan snelle, deskundige en tijdige rechtspraak. Medewerkers máken het gerechtshof. Hun kwaliteiten en competenties zijn belangrijk voor het bereiken van onze doelen. Daarom geeft het gerechtshof ruim baan aan de professional. We stimuleren kwaliteit en investeren in opleiding en (persoonlijk) leiderschap. We voeren onze werkzaamheden uit in nauwe onderlinge samenwerking en op hoog niveau. We zijn ons bewust van onze onafhankelijke rol in de rechtsstaat. En tegelijkertijd hebben we oog voor wat er leeft in de samenleving.

Herken jij je in deze visie van het gerechtshof, ben je samenwerkingsgericht, op zoek naar unieke professionele mogelijkheden én heb je een ruime kennis en ervaring op het terrein van het personen-, familie- en jeugdrecht, dan nodigen we je van harte uit om je belangstelling voor deze vacature kenbaar te maken.

Wat je gaat doen

Als raadsheer in opleiding behandel je binnen het team familie- en jeugdrecht – als lid van een meervoudige kamer – de hoger beroepszaken op het brede terrein van het personen-, familie- en jeugdrecht. Het team familie- en jeugdrecht bestaat uit ruim 40 enthousiaste en bevlogen medewerkers. Als raadsheer in opleiding werk je nauw, goed en laagdrempelig samen met andere raadsheren en met juridisch en administratief medewerkers.

Wie zoeken wij

Ben je samenwerkingsgericht en op zoek naar unieke professionele mogelijkheden? Een functie als raadsheer geeft je de kans om je eigen rechtsgebied en ook andere rechtsgebieden grondig en van alle kanten te leren kennen én er invloed op uit te oefenen. Afhankelijk van jouw ervaring volg je een fulltime opleiding van minimaal 1 jaar en drie maanden en maximaal 3 jaar. Om voor een opleidingsplaats in aanmerking te komen;

  • voldoe je aan de eisen van art. 5 van de Wet rechtspositie rechterlijke ambtenaren (WRRA);
  • heb je de Nederlandse nationaliteit;
  • heb je ten minste tien jaar relevante juridische werkervaring na afstuderen als jurist, waarvan ten minste twee jaar buiten de Rechtspraak. Hiermee wordt bedoeld: werkervaring die is opgedaan buiten de gerechten, de Raad voor de rechtspraak en de landelijke diensten van de Rechtspraak, de Raad van State, het College van Beroep voor het bedrijfsleven, de Centrale Raad van Beroep, het wetenschappelijk bureau van de Hoge Raad, de SSR of het Openbaar Ministerie.

 Wat we je bieden

Wij bieden je een opleidingsplaats vol mogelijkheden om je kennis en ervaring uit te breiden en jezelf verder te ontwikkelen. Jouw opleiding tot raadsheer start op 1 januari 2021. Voorafgaand aan de opleiding worden individuele afspraken met je gemaakt over de aard, inhoud en duur van de opleiding.

Onze arbeidsvoorwaarden zijn geregeld volgens de WRRA. Het salaris bedraagt minimaal € 7.741,61 en maximaal € 8.534,05 bij een 36-urige werkweek, exclusief 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. Reiskosten voor woon-werkverkeer met het openbaar vervoer (2e klasse) worden vergoed.

Interesse?

Ben jij een uitstekende jurist met passie voor het familie- en jeugdrecht en wil jij je ontwikkelen tot raadsheer via een opleidingsplaats bij het gerechtshof ’s-Hertogenbosch? Dan nodigen we je uit je reactie te sturen aan de LSR via het digitale sollicitatieformulier:

Voor meer informatie over de functie van raadsheer in opleiding kun je contact opnemen met Liesbeth Scheij, teamvoorzitter van het team familie- en jeugdrecht, telefoon (088) 362 16 95.

Ook kun je meer informatie terug vinden in het functieprofiel van raadsheer. Meer informatie over het gerechtshof ‘s-Hertogenbosch vind je op Werkenbijderechtspraak.nl

Meer over de procedure

De sollicitatieprocedure duurt ongeveer 11 weken. De Landelijke Selectiecommissie Rechters (LSR) verricht de voorselectie/briefselectie van de kandidaten in week 35. In week 36 worden de analytische testen afgenomen. In week 37 en 38 vinden de lokale gesprekken plaats: op vrijdag 11 september met de Selectie Advies Commissie (SAC) en op donderdag 17 september met het bestuur, teamvoorzitter(s) en P&O. De assessments vinden plaats in week 39 en de procedure wordt afgesloten in week 41 met de eindgesprekken bij de LSR.

U kunt uw sollicitatie met bijlagen tot en met woensdag 12 augustus richten aan de LSR via het digitale sollicitatieformulier.

Het secretariaat van de LSR is bereikbaar op tel: 088 – 361 10 25 of per mail: lsr@rechtspraak.nl.

U kunt per selectieprocedure maximaal op twee vacatures solliciteren.