Raadsheer belastingrecht bij gerechtshof ’s-Hertogenbosch

Het gerechtshof ’s-Hertogenbosch is voor het team belastingrecht op zoek naar een:

Raadsheer

met rechtspraakervaring binnen het belastingrecht.

Het gerechtshof ’s-Hertogenbosch wil met modern vakmanschap bijdragen aan tijdige, deskundige en toegankelijke rechtspraak in hoger beroep. Medewerkers máken het gerechtshof. Hun kwaliteiten en competenties zijn belangrijk voor het bereiken van onze doelen. Daarom geeft het gerechtshof ruim baan aan de professional. We stimuleren kwaliteit en investeren in opleiding en (persoonlijk) leiderschap. We voeren onze werkzaamheden uit in nauwe onderlinge samenwerking en op hoog niveau. We zijn ons bewust van onze onafhankelijke rol in de rechtsstaat. En tegelijkertijd hebben we oog voor wat er leeft in de samenleving.

Het gerechtshof verwelkomt graag collega’s van alle achtergronden en oriëntaties. Het gerechtshof bevordert een cultuur waar iedere medewerker zich elke dag gerespecteerd en gewaardeerd voelt.

Wat je gaat doen

Als raadsheer beslis je – als lid van een meervoudige, maar ook van een enkelvoudige fiscale kamer – over zaken in hoger beroep. Je spreekt recht in individuele zaken met voortdurende aandacht voor rechtseenheid, rechtsontwikkeling en rechtsbescherming tegen de achtergrond van onderliggende problemen in de samenleving. Als raadsheer werk je nauw samen met andere raadsheren en met juridisch en administratief medewerkers.

Wie wij zoeken

We zoeken kandidaten met rechtspraakervaring die over de volle breedte van het belastingrecht inzetbaar zijn. Ben je rechter of raadsheer met ruime ervaring op het gebied van het belastingrecht, dan nodigen wij je graag uit om te solliciteren.
Vanzelfsprekend geldt dat je luistervaardigheid, mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid en oordeelsvorming van een hoog niveau zijn.
Je staat open voor rouleermogelijkheden binnen en buiten het hof.

Wat wij bieden

Wij bieden een unieke mogelijkheid: onderdeel uitmaken van het rechtsprekend college in hoger beroep in het ressort dat de provincies Zeeland, Noord‑Brabant en Limburg omvat. Je zult gelet hierop geregeld te maken krijgen met zaken met een internationale component. Het gaat in beginsel om een fulltime aanstelling (36 uur per week). Het salaris bedraagt minimaal € 7.951,72 en maximaal € 8.765,67 bruto per maand bij een voor 36-urige werkweek, exclusief 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. Gedeeltelijk thuiswerken behoort tot de mogelijkheden.

Meer informatie

Meer informatie over de functie is terug te vinden in het functieprofiel van raadsheer. Daarnaast kun je contact opnemen met Maarten Pieterse, teamvoorzitter en raadsheer, telefoon 06 29 67 08 95 of Jeannette van der Vegt, raadsheer, telefoon 06 29 67 09 38.
Meer informatie over het gerechtshof ‘s-Hertogenbosch vind je op Werkenbijderechtspraak.nl.

Reageren

Heb je interesse, stuur dan je sollicitatiebrief, curriculum vitae en drie schriftelijke referenties uiterlijk woensdag 12 oktober a.s. aan de president van het gerechtshof ‘s‑Hertogenbosch, Gerard Tangenberg.
Het e-mailadres is PenO.sollicitatie.hof-she@rechtspraak.nl.

Procedure

Na ontvangst van je sollicitatie kan informatie worden opgevraagd bij de president van jouw huidige gerecht.

De sollicitatiegesprekken met de Selectieadviescommissie (SAC) en het bestuur zijn op maandag 24 oktober en dinsdag 8 november a.s.