De rechtbank Amsterdam is doorlopend op zoek naar ervaren rechters

De rechtbank Amsterdam staat in dienst van de samenleving. Eerlijk, onafhankelijk en onpartijdig. Zo maakt de rechtbank het verschil tussen recht en onrecht, tussen vertrouwen en wantrouwen, tussen recht voor iedereen en het recht van de sterkste. Rechtspraak maakt samenleven mogelijk.

Werken in de rechtbank Amsterdam betekent werken in een unieke, dynamische en grootstedelijke omgeving. Het laat zich kenmerken door veel afwisseling, een breed werkterrein, interessante zaken – midden in de actualiteit.

De rechtbank Amsterdam wil een lerende organisatie zijn, waarin het geven en ontvangen van feedback vanzelfsprekend is. We zetten in op een inclusieve en diverse organisatie, waarin verschillen worden omarmd en elkaar versterken. Talent als basis, diversiteit als kracht.

Ontwikkelingen die de komende jaren een rol spelen zijn: digitalisering, werken volgens professionele standaarden en nieuwbouw. Dit vraagt om flexibele medewerkers die gebruik maken van hun talent en die werken vanuit vertrouwen en verantwoordelijkheid.

De rechtbank Amsterdam is voor alle rechtsgebieden doorlopend op zoek naar:

Ervaren rechters
(36 uur per week)

We zoeken rechters met kennis en ervaring in verschillende rechtsgebieden. Wij verwachten flexibiliteit en de bereidheid om te werken daar waar het werk is. Dat betekent ook rouleren tussen rechtsgebieden. Daarnaast verwachten wij de bereidheid om (tijdelijk) andere werkzaamheden op te pakken, inhoudelijk en/of organisatorisch en daarmee een bijdrage te leveren aan het goed functioneren van de organisatie.

De beschrijving van onder andere de gevraagde competenties en resultaatgebieden staat in het landelijk functieprofiel (senior) rechter. De functie van rechter is gewaardeerd in salariscategorie 9 en senior rechter in salariscategorie 8.

Een oriënterend gesprek is mogelijk. Voor meer informatie over de functie en de selectieprocedure kunt u contact opnemen met de heer S.E. van Merwijk, waarnemend president, telefoonnummer 088 361 79 77