Werken bij SSR

Studiecentrum Rechtspleging (SSR) gevestigd in Utrecht is al sinds 1960 het eigen opleidingsinstituut van de Rechtspraak en het Openbaar Ministerie. De enige plek in Nederland waar jonge en/of ervaren juristen worden opgeleid tot rechter of (assistent, adjunct) officier van justitie. Maar ook de plek waar alle medewerkers van de rechterlijk organisatie een groot opleidingsaanbod vinden om zich professioneel en persoonlijk te blijven ontwikkelen en te verdiepen. SSR wil een verbindende ontmoetingsplek zijn waar professionals uit de hele keten van de rechterlijke organisatie elkaar ontmoeten en inspireren.

SSR is continu in beweging doordat het aanbod constant moet worden aangepast aan de wisselende vraag naar nieuwe leeractiviteiten. Als gevolg ontwikkelen onze diverse teams van cursusmanagers in samenspraak met (kern)docenten en lectoren  nieuwe leeractiviteiten. Daarbij de maatschappelijke trends volgend en inspelend op nieuwe wetgeving en thema’s, zoals bijvoorbeeld leiderschapsontwikkeling en KEI. De teamassistenten, servicedesk, planning en facilitairmedewerkers doen er alles aan om de uitvoeringen goed te verzorgen en het de cursisten naar hun zin te maken. SSR is zo in staat om met ruim 100 medewerkers een indrukwekkend aanbod van ruim 600 titels uit te voeren.

Leren en werken integreren in de rechterlijke organisatie is onderdeel van onze visie op leren.  Maar ook 24/7 kunnen leren zoals het past in deze moderne samenleving. Als gevolg investeren wij in een online digitale leeromgeving MIJN SSR met diverse platforms en videobibliotheek. Het is een spannend traject voor onze medewerkers om onze docenten en cursisten mee te nemen op een digitaal avontuur van e-learning, blended leren en flipped classrooms. Kijk eens naar dit filmpje voor meer uitleg.

Goede rechtspraak, opsporing en vervolging zijn gebaat bij kwalitatief hoogwaardige juridische professionals. Goed opgeleide magistraten en hun medewerkers staan garant voor een rechtvaardige samenleving. Dat is de uitdaging waar we bij SSR elke dag samen voor staan. Wil je bijdragen aan onze missie? Kijk voor de mogelijkheden op onze website.