Rechtbank Noord-Holland

 

Bij de rechtbank Noord-Holland werk je bij een organisatie die een onmisbare rol heeft in de maatschappij. Met circa 730 collega’s, waarvan 160 rechters, draag je bij aan goede en toegankelijke rechtspraak. Bij alles wat we doen hebben we oog voor het belang van de rechtzoekende.

Jaarlijks behandelt de rechtbank zo’n 130.000 zaken op het gebied van strafrecht, bestuursrecht en civiel recht. Die gaan onder andere over misdrijven, verkeersovertredingen, bewindvoering, verblijfsvergunningen, arbeidsconflicten en echtscheidingen. Schiphol ligt in ons werkgebied en zaken rondom de luchthaven spelen dan ook regelmatig bij onze rechtbank. Als enige rechtbank in Nederland hebben we een douanekamer.

We hebben locaties in Haarlem, Alkmaar, Zaandam en Haarlemmermeer/Schiphol. Meer weten over de rechtbank Noord-Holland? Kijk op onze site op rechtspraak.nl.

 

Stages

Rechtenstudie

Voor studenten in de eindfase van hun studie rechten en voor hbo-studenten rechten bestaat de mogelijkheid om stage te lopen bij de rechtbank Noord-Holland. Je kunt je aanmelden via de website.

Wil je op de hoogte blijven van onze vacatures? Maak dan een job alert aan en ontvang automatisch bericht zodra er een nieuwe vacature is die voldoet aan jouw zoekcriteria

Mbo

Mbo-stagiairs kunnen stage lopen in de functie van administratief medewerker.

Middelbare scholieren kunnen een snuffelstage van een dag bij de rechtbank te lopen, maar er zijn slechts een beperkt aantal plekken beschikbaar. We bieden geen maatschappelijke stages aan.

Vacatures bij de rechtbank Noord-Holland

locatie Haarlem Simon de Vrieshof 1

locatie Haarlem Simon de Vrieshof 1