Rechtbank Midden-Nederland

De rechtbank Midden-Nederland behandelt ongeveer 150.000 zaken per jaar. Wij werken met ruim 900 collega’s op de locaties Utrecht en Lelystad. Daarnaast zijn er ook zittingslocaties in Amersfoort en Almere.

Spraakmakende zaken

Onze zaken zijn zeer gevarieerd. Enerzijds hebben we te maken met de grootstedelijke problematiek uit Utrecht en Almere, maar ook zaken uit de agrarische sector, grote handelszaken, stakingszaken, kort gedingen en mediazaken uit Hilversum passeren bij ons de revue. Voorbeelden van spraakmakende zaken die onze rechtbank behandelde zijn de Mallorcazaak, het verbod op motorclub Hells Angels en de schietpartij in een tram in Utrecht.

Onze mensen

De medewerkers van de rechtbank Midden-Nederland werken samen aan snelle, toegankelijke en deskundige rechtspraak. De rechters, gerechtsjuristen en administratief medewerkers van onze rechtbank werken hierbij nauw samen. De afdeling bedrijfsvoering zorgt voor alle zaken op gebied van bijvoorbeeld huisvesting, personeelszaken, communicatie en financiën.

Wil je ons beter leren kennen? Dit zijn wij!

Iedereen is welkom

Rechtbank Midden-Nederland wil een organisatie zijn waar iedereen welkom is. We geloven dat de kracht van diversiteit de kwaliteit van ons werk verhoogt. Jouw unieke perspectief is daarbij waardevol. We zijn benieuwd naar jouw persoonlijke verhaal, je kwaliteiten en je werk- en levenservaring.

Kernwaarden

In onze rechtbank is ruimte om je te ontwikkelen en eigen initiatief te tonen. Het is onze overtuiging dat als je werk doet dat aansluit bij je innerlijke drijfveer en bij gedeelde waarden, je met plezier kan werken en bereid bent het beste van jezelf te geven. Wij werken met drie kernwaarden namelijk: Betrouwbaar, Lef en Samenwerken met plezier en vinden het ontzettend belangrijk dat we bij alles wat we doen nadenken of het voldoet aan onze kernwaarden.

Innovatie

De komende jaren staan bij de rechtbank Midden-Nederland in het teken van modernisering. Dit betekent meer regie voor de rechter en digitalisering van de rechtspraak. We lopen graag voorop in nieuwe ontwikkelingen en de rechtbank biedt volop ruimte aan rechters en gerechtsambtenaren om zich verder te ontwikkelen in hun vak. De werksfeer is verrassend informeel.

Werken in Midden-Nederland

De rechtbank Midden-Nederland is met regelmaat op zoek naar nieuwe collega’s. Ook hebben wij plaats voor stagiair(e)s, buitengriffiers en afstudeeropdrachten. Ben je geïnteresseerd? Neem dan vooral contact met ons op!

Vacatures bij de rechtbank Midden-Nederland

Rechtbank Midden-Nederland locatie Utrecht/Centrale Raad van Beroep
Rechtbank Midden-Nederland locatie Utrecht/Centrale Raad van Beroep,
Vrouwe Justitiaplein 1, Utrecht

 

Rechtbank Midden-Nederland locatie Lelystad
Rechtbank Midden-Nederland locatie Lelystad,
Stationsplein 15, Lelystad