Rechtbank Midden-Nederland

 

De rechtbank Midden-Nederland behandelt ongeveer 150.000 zaken per jaar, van kort geding tot grote strafzaak en van uithuisplaatsing tot vreemdelingenzaak. Dit gebeurt door ruim 160 rechters op vier zittingslocaties (Almere, Amersfoort, Lelystad en Utrecht). Onze kantoorlocaties zitten in Utrecht en Lelystad.

Spraakmakende zaken

Onze zaken zijn zeer gevarieerd. Enerzijds hebben we te maken met de grootstedelijke problematiek uit Utrecht en Almere, maar ook zaken uit de agrarische sector, grote handelszaken, stakingszaken, kort gedingen en mediazaken uit Hilversum passeren bij ons de revue. Voorbeelden van spraakmakende zaken die onze rechtbank behandelde zijn de Mallorcazaak, het verbod op motorclub Hells Angels en de schietpartij in een tram in Utrecht.

Medewerkers

De medewerkers van de rechtbank Midden-Nederland werken samen aan snelle, toegankelijke en deskundige rechtspraak. De rechters van onze rechtbank werken hierbij samen met juridisch medewerkers en administratief medewerkers. De afdeling bedrijfsvoering zorgt voor alle zaken op gebied van bijvoorbeeld huisvesting, personeelszaken, communicatie en financiën.

Wil je ons beter leren kennen? Dit zijn wij!

Principes

Voor medewerkers van de rechtbank Midden-Nederland zijn externe oriëntatie én de kracht van de professional leidende principes. Dat betekent voor alle medewerkers: werken met de blik naar buiten, weten wat er in de maatschappij speelt en dat vertalen naar continue verbetering. Omgevingsbewustzijn, zelfreflectie, een lerende houding en het nemen van initiatieven zijn sleutelbegrippen in onze organisatie.

Innovatie

De komende jaren staan bij de rechtbank Midden-Nederland in het teken van modernisering. Dit betekent meer regie voor de rechter en digitalisering van de rechtspraak. We lopen graag voorop in nieuwe ontwikkelingen en de rechtbank biedt volop ruimte aan rechters en gerechtsambtenaren om zich verder te ontwikkelen in hun vak. De werksfeer is verrassend informeel.

Werken in Midden-Nederland

De rechtbank Midden-Nederland is met regelmaat op zoek naar nieuwe collega’s. Ook hebben wij plaats voor stagiair(e)s, buitengriffiers en afstudeeropdrachten. Ben je geïnteresseerd? Neem dan vooral contact met ons op!

Vacatures bij de rechtbank Midden-Nederland

Rechtbank Midden-Nederland locatie Utrecht/Centrale Raad van Beroep
Rechtbank Midden-Nederland locatie Utrecht/Centrale Raad van Beroep,
Vrouwe Justitiaplein 1, Utrecht

 

Rechtbank Midden-Nederland locatie Lelystad
Rechtbank Midden-Nederland locatie Lelystad,
Stationsplein 15, Lelystad