Rechtbank Gelderland

Vertrouwen, verbinding en verantwoordelijkheid

Werken bij de rechtbank Gelderland betekent werken in een professionele organisatie die een onmisbare rol heeft in het maatschappelijk verkeer. Iedereen die hier werkt, zowel rechters als ondersteunende medewerkers, draagt bij aan efficiënte rechtspraak van hoge kwaliteit. Verantwoordelijkheidsbesef en de bereidheid om samen te werken zijn daarom belangrijke eigenschappen. Wij zijn een lerende organisatie en stimuleren het geven en ontvangen van feedback. Kernwaarden die wij hanteren in onze manier van werken zijn vertrouwen, verbinding en verantwoordelijkheid.

Over de rechtbank

Ruim 170 rechters telt de rechtbank Gelderland. Samen met de ongeveer 650 medewerkers behandelen zij elk jaar zo’n 140.000 rechtszaken. Dat doen wij deskundig en met oog voor de belangen van de individuele rechtzoekende. De rechtbank telt vier locaties: Apeldoorn, Arnhem, Nijmegen en Zutphen. De hoofdlocaties zijn gevestigd in Arnhem en Zutphen. De rechtbank is georganiseerd in afdelingen: bestuursrecht, civiel recht, strafrecht en bedrijfsvoering. Rechtbank Gelderland is de enige rechtbank in Nederland met een militaire kamer. Hier staan Nederlandse militairen terecht, die zich waar ook ter wereld misdragen.

Toekomst

Met digitale zittingszalen op drie locaties is de rechtbank voorbereid op de toekomst. De Rechtspraak moderniseert en digitaal procederen wordt de norm. In dat proces wil de rechtbank Gelderland een vitale organisatie zijn, met blijvende aandacht voor zowel de eigen medewerkers als onze professionele partners en de rechtzoekenden.

Stage en afstuderen

Rechtbank Gelderland kan ieder jaar een beperkt aantal studenten (mbo tot universitair) een stageplaats of afstudeeropdracht aanbieden. Studenten kunnen een gemotiveerd schriftelijk verzoek mailen naar Personeel & Organisatie (sollicitaties.gelderland@rechtspraak.nl). Vermeld hierin de periode van stagelopen of afstuderen en het doel van de stage- of afstudeerperiode.

Vacatures bij de rechtbank Gelderland

Paleis van Justitie Arnhem

Rechtbank Gelderland Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden Walburgstraat 2-4