Rechtbank Den Haag

De rechtbank Den Haag is dé plek om te werken, omdat we een professionele organisatie zijn waarin we ons betrokken voelen bij ons werk maar ook bij de rechtbank als geheel. We zijn ons bewust van onze maatschappelijke rol en we zijn trots op de positie van de rechtbank.

Werken bij de rechtbank Den Haag betekent dat je een relevante bijdrage levert aan deskundige, toegankelijke en snelle rechtspraak. De rechtbank Den Haag heeft een aantal bijzondere bevoegdheden. Als enige rechtbank in Nederland is zij bevoegd om zaken te behandelen op het gebied van Wet Internationale Misdrijven(WIM), het Intellectuele Eigendomsrecht (IE) en civiele zaken tegen de Staat.

We zijn een rechtbank gevestigd in de Randstad. We hebben te maken met grootstedelijke problematiek, we zitten dicht bij het politieke hart van Nederland en dat zorgt ervoor dat niet alleen de rechtbank anders is dan andere maar ook het type zaken dat wij behandelen.

Speerpunten

Er liggen voor de komende jaren heel wat speerpunten klaar om aangepakt te worden. De drie belangrijkste speerpunten zijn: snelle, toegankelijke en deskundige rechtspraak. En net als elk ander gerecht is ook de Rechtbank Den Haag bezig om het digitaal procederen mogelijk te maken. De eerste stappen zijn gezet door de eerste werkprocessen digitaal te maken en de eerste digitale zittingszalen in gebruik te nemen.

Stages

Ben je student en staat jouw opleidingsinstantie binnen het arrondissement Den Haag? Dan kunnen we je een stage aanbieden op mbo-, hbo- en wo-niveau. Je kunt ook aan je afstudeeropdracht werken maar dan moet dat wel tijdens een stage gebeuren.

Buitengriffier worden

De rechtbank Den Haag biedt je ook mogelijkheden om als buitengriffier te werken. Hiervoor moet je in ieder geval nog studerend zijn en in de masterfase zitten. Mocht je geïnteresseerd zijn in een traineeship dan kan je hier kijken of de Rechtspraak er een aanbiedt.

Vacatures bij de rechtbank Den Haag

Rechtbank Den Haag Gerechtshof Den Haag College van Beroep voor het bedrijfsleven Prinsl Clauslaan 20

Rechtbank Den Haag, Gerechtshof Den Haag, College van Beroep voor het bedrijfsleven. Prins Clauslaan 60