Werken bij de Centrale Raad van Beroep

De Centrale Raad van Beroep (CRvB) is de hoogste bestuursrechter in het sociale zekerheidsrecht, het ambtenarenrecht en delen van het pensioenrecht. In het grootste deel van zijn zaken spreekt de CRvB recht in hoger beroep, in een kleiner deel van de zaken in eerste en enige aanleg. Daarmee is de CRvB eindrechter op een groot aantal maatschappelijk relevante rechtsgebieden. Bij de CRvB zijn ongeveer 55 raadsheren en 200 gerechtsambtenaren werkzaam.

De CRvB staat voor goede, tijdige en begrijpelijke rechtspraak, toegankelijk voor de burger. Daarmee kan ook een bijdrage worden geleverd aan het vertrouwen van burger en samenleving in de Rechtspraak en aan de instandhouding en versterking van de rechtsstaat.

De CRvB wil inspelen op ontwikkelingen in een snel veranderende samenleving. Verkorting van doorlooptijden, meer maatwerk en regie en digitalisering van procedures zijn daarvan belangrijke uitingen. Een goede balans tussen organisatiedoelen en oog voor de menselijke maat is bij dit alles van groot belang. Daarmee onlosmakelijk verbonden is een prettig en vitaal werkklimaat met optimale ontplooiingsmogelijkheden voor medewerkers.

Wij zijn op zoek naar talentvolle juristen!

Als juridisch medewerker bij de Centrale Raad van Beroep (CRvB) speel je een belangrijke rol in de bestuursrechtspraak in hoger beroep. Het gaat in veel gevallen om beslissingen die ingrijpend kunnen zijn in het leven van mensen. Denk aan beslissingen over uitkeringen, zoals bijstand, arbeidsongeschiktheid en maatschappelijke ondersteuning. Als juridisch medewerker draag je bij aan de vorming van rechtspraak op belangrijke maatschappelijke terreinen. Je krijgt bij de CRvB de kans om je kennis en ervaring aanzienlijk uit te breiden en je schrijftalent verder te ontwikkelen. Dus zoek je een juridisch inhoudelijke uitdaging en wil je op het hoogste niveau een bijdrage leveren aan het goed functioneren van de rechtsstaat? Dan is deze functie iets voor jou!

Meer weten? Op deze pagina lees je meer over de vacature en hieronder vind je portretten van collega’s die meer vertellen over de Centrale Raad van Beroep en hun functie.

Collega’s bij de CRvB

Takvor Avedissian, president

Koen van der Wielen, juridisch medewerker in opleiding tot gerechtsauditeur

Timo Poppema, gerechtsauditeur

Renate van de Veen, praktijkopleider

Georgette Hink, rechter/opleidingscoördinator