Mascha van Houten

Macha van Houten
Mascha werkt bij de rechtbank Gelderland sinds november 2019 en werft juristen, managers en staf collega’s

Edwin Visser


Edwin werkt bij IVO rechtspraak sinds juli 2020 en werft IT collega’s met diverse specialismes
Lees verder

Romy Hoonhorst – communicatieadviseur en persvoorlichter

Romy werkt als communicatieadviseur en persvoorlichter bij de rechtbank Overijssel binnen het team Voorlichting & Communicatie. “We houden ons bezig met heel veel verschillende taken, zowel intern als extern.”

Lees verder

Lieke Joosten – Juridisch medewerker, rechtbank Gelderland

Lieke werkt bij het cluster civiel, team handelsrecht en bereidt onder andere zittingen voor, schrijft conceptvonnissen en heeft ongeveer twee dagen per week zitting: “Het leukste is dat ik elke dag mijn steentje bijdraag aan uitspraken die recht doen aan de geschillen waar partijen mee zitten.”

Lees verder

Bo van Pul – appointeerder, verkeerstoren
Oost-Nederland

De Verkeerstoren is een samenwerking tussen de rechtbank en het Openbaar Ministerie (OM). Dat betekent dat Bo samen met haar collega’s alle ingewikkeldere strafzaken, die bij een Meervoudige Kamer worden behandeld, bij de juiste rechters inplant en ervoor zorgt dat er voldoende tijd is voor de zaken op zitting.

Lees verder

Hemke Bottenberg – rechter aardbevingskamer, rechtbank Noord-Nederland

Om twijfel over partijdigheid te vermijden in het proces over de aardbevingen in Groningen, werd een speciale aardbevingskamer opgericht met Overijsselse rechters. Rechter Hemke Bottenberg-van Ommeren was er één van.

Lees verder

 

Timo Poppema – gerechtsauditeur, Centrale Raad van Beroep

De Centrale Raad van Beroep in Utrecht oordeelt in hoger beroep over zaken over studiefinanciering, sociale zekerheidsrecht of ambtenarenrecht. Timo Poppema is gerechtsauditeur en bereidt hoger beroepszaken voor.

Lees verder

Perry Quak – Voormalig voorzitter van de militaire kamer bij rechtbank Gelderland (1 januari 2016 tot 1 januari 2021)

Militairen verkeren vaak in buitengewone omstandigheden. Dat gecombineerd met hun bijzondere taken en verantwoordelijkheden maakt een militaire kamer, opvolger van de Krijgsraad, onmisbaar, aldus voorzitter Perry Quak.

Lees verder

Marlies Wolfrat – vreemdelingenrechter, rechtbank Midden-Nederland

Vluchtelingen geven noodgedwongen hun vrijheid op om in veiligheid te kunnen leven. Het besluit of ze hier kunnen blijven, wordt door een ander genomen. Vreemdelingenrechter Marlies Wolfrat houdt in de gaten of dat rechtvaardig gebeurt.

Lees verder

Christiaan Baardman – voorzitter cyberkamer, gerechtshof Den Haag

Christiaan Baardman duikt twee dagen per week onder in de wereld van de cybercrime. Hij is voorzitter van de cyberkamer, die strafzaken over computercriminaliteit in hoger beroep behandelt, en coördinator van het Kenniscentrum Cybercrime.

Lees verder

Diana Waizy – juridisch medewerker, rechtbank Gelderland

Als juridisch medewerker werkt Diana Waizy samen met rechters om tot een vonnis te komen. ‘Of mijn werk niet eentonig is? Absoluut niet. Het strafrecht is ontzettend dynamisch en er zitten veel verschillende aspecten aan een strafzaak.’

Lees verder