Marlies Wolfrat – vreemdelingenrechter, rechtbank Midden-Nederland

Marlies Wolfrat

Vluchtelingen geven noodgedwongen hun vrijheid op om in veiligheid te kunnen leven. Het besluit of ze hier kunnen blijven, wordt door een ander genomen. Vreemdelingenrechter Marlies Wolfrat houdt in de gaten of dat rechtvaardig gebeurt.

Lees verder

Thomas van Groeningen – voorzitter militaire kamer, rechtbank Gelderland

Thomas van Groeningen

Strafrechters oordelen vaak over mensen die aan lager wal zijn geraakt en hun leven niet op de rails krijgen. Dat ligt bij de militaire kamer van de rechtbank Arnhem anders, zegt voorzitter Thomas van Groeningen.

Lees verder

Arnold van Zelm – voormalig rechter natte kamer, rechtbank Rotterdam

Arnold van Zelm

Als kind ging Arnold van Zelm vaak naar de haven om schepen te kijken, later verdiepte hij zich als rechter bij de Rotterdamse ‘natte kamer’ dagelijks in wat hem toen al fascineerde. Inmiddels is hij met pensioen.

Lees verder

Hemke Bottenberg – rechter aardbevingskamer, rechtbank Noord-Nederland

Hemke Bottenberg-van Ommeren

Om twijfel over partijdigheid te vermijden in het proces over de aardbevingen in Groningen, werd een speciale aardbevingskamer opgericht met Overijsselse rechters. Rechter Hemke Bottenberg-van Ommeren was er één van.

Lees verder

 

Christiaan Baardman – voorzitter cyberkamer, gerechtshof Den Haag

Christiaan Baardman

Christiaan Baardman duikt twee dagen per week onder in de wereld van de cybercrime. Hij is voorzitter van de cyberkamer, die strafzaken over computercriminaliteit in hoger beroep behandelt, en coördinator van het Kenniscentrum Cybercrime.

Lees verder

Noortje Koene – rechter intern. rechtshulpkamer, rechtbank Amsterdam

Noortje Koene

Noortje Koene is rechter bij de Internationale Rechtshulpkamer in Amsterdam, die beslist over overlevering van verdachten en veroordeelden aan andere Europese landen. Beslissingen op basis van een formulier.

Lees verder