Ingang gerechtsgebouw

De bode is onmisbaar in de rechtbank. De bodes zijn gastheer/gastvrouw en beveiliger en hebben met alle mensen binnen de rechtbank te maken. Ynze Klomp is bode bij de rechtbank Overijssel en legt uit waarom hij elke dag fluitend naar zijn werk gaat.

Marlies Wolfrat – vreemdelingenrechter, rechtbank Midden-Nederland

Marlies Wolfrat

Vluchtelingen geven noodgedwongen hun vrijheid op om in veiligheid te kunnen leven. Het besluit of ze hier kunnen blijven, wordt door een ander genomen. Vreemdelingenrechter Marlies Wolfrat houdt in de gaten of dat rechtvaardig gebeurt.

Lees verder

Perry Quak – voorzitter militaire kamer, rechtbank Gelderland

Militairen verkeren vaak in buitengewone omstandigheden. Dat gecombineerd met hun bijzondere taken en verantwoordelijkheden maakt een militaire kamer, opvolger van de Krijgsraad, onmisbaar, aldus voorzitter Perry Quak.

Lees verder

Diana Waizy – juridisch medewerker, rechtbank Gelderland

Diana Waizy - juridisch medewerker

Als juridisch medewerker werkt Diana Waizy samen met rechters om tot een vonnis te komen. ‘Of mijn werk niet eentonig is? Absoluut niet. Het strafrecht is ontzettend dynamisch en er zitten veel verschillende aspecten aan een strafzaak.’

Lees verder

Hemke Bottenberg – rechter aardbevingskamer, rechtbank Noord-Nederland

Hemke Bottenberg-van Ommeren

Om twijfel over partijdigheid te vermijden in het proces over de aardbevingen in Groningen, werd een speciale aardbevingskamer opgericht met Overijsselse rechters. Rechter Hemke Bottenberg-van Ommeren was er één van.

Lees verder

 

Christiaan Baardman – voorzitter cyberkamer, gerechtshof Den Haag

Christiaan Baardman

Christiaan Baardman duikt twee dagen per week onder in de wereld van de cybercrime. Hij is voorzitter van de cyberkamer, die strafzaken over computercriminaliteit in hoger beroep behandelt, en coördinator van het Kenniscentrum Cybercrime.

Lees verder

Timo Poppema – gerechtsauditeur, Centrale Raad van Beroep

De Centrale Raad van Beroep in Utrecht oordeelt in hoger beroep over zaken over studiefinanciering, sociale zekerheidsrecht of ambtenarenrecht. Timo Poppema is gerechtsauditeur en bereidt hoger beroepszaken voor.

Lees verder